Δ.Τ-Καρναβάλι 2019 στο Δήμο Σαρωνικού

Με αστείρευτο κέφι, χορό, μουσική και τραγούδι γιόρτασε και φέτος το Καρναβάλι ο Δήμος Σαρωνικού. Μικροί και μεγάλοι, κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου, διασκέδασαν σε αποκριάτικο κλίμα, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα Καλύβια και στην Ανάβυσσο, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ο πεζόδρομος της πλατείας Καλυβίων είχε μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο αποκριάτικο σκηνικό. Η αίθουσα Σαράντη γέμισε παιδικές φωνές και χρώματα από τις «Αποκριάτικες κατασκευές», που οργάνωσε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Καλυβίων, ενώ δράσεις για τα παιδιά είχε προετοιμάσει και η Γυμναστική Ακαδημία Σαρωνικού (Γ.Α.Σ.Κ.), στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Την αποκριάτικη ατμόσφαιρα συμπλήρωναν φουσκωτά τραμπολίνο, ξυλοπόδαροι, ταχυδακτυλουργός, καρικατούρες κ.ά. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης πολλοί σύλλογοι και φορείς του Δήμου, έχοντας ετοιμάσει ξεχωριστά καλλιτεχνικά δρώμενα.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου διοργανώθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ανάβυσσο. Όλες οι ομάδες συναγωνίστηκαν σε δημιουργικότητα και κέφι, δυσκολεύοντας το έργο της κριτικής επιτροπής για την ανάδειξη νικητή. Την παρέλαση πλαισίωσαν χορεύτριες σάμπα, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και μασκότ καρτούν. Οι μικροί καρναβαλιστές διασκέδασαν με φουσκωτά παιχνίδια, face painters, bubble show, καθώς και ένα εντυπωσιακό show με βεντάλιες. Ακολούθησε μεγάλο πάρτι για τη λήξη του καρναβαλιού, με την Τερέζα και τον Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ να ανεβάζει το ρυθμό της διασκέδασης.

Μεγάλος νικητής ήταν το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, οι οποίοι και θα ανοίξουν την καρναβαλική παρέλαση του 2020.

Ευχαριστούμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, το προσωπικό του Δήμου, τους εθελοντές, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης: κ. Μαρτίνο Αθανάσιο και Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης.

Παρουσιαστής των αποκριάτικων εκδηλώσεων ήταν ο Γιώργος Πετρινόλης, ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης είχε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Σαρωνικού «Αριστόδικος» και η Δημοτική Κοινότητα Καλυβίων και Αναβύσσου αντίστοιχα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

Categories