Δ.Τ Π.Φιλίππου-Σαρωνικός Συνεργασία:Εισαγγελική παρέμβαση για την ΑΔΜΗΚΕΣ

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησαν για την καταστροφική πορεία της ΑΔΗΜΚΕΣ οι επικεφαλής των παρατάξεων Μανώλης Τσαλικίδης και Αγγελική Ράπτη, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, στο συμβούλιο της 6ης Μαρτίου 2019, που προκλήθηκε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Οι αριθμοί, όπως αποκαλυφτήκαν είναι δυστυχώς αμείλικτοι.

Και έχουν φωνή:

-H μονομετοχική εταιρεία ΑΔΗΜΚΕΣ παραδόθηκε στη διοίκηση Σωφρόνη, με οφειλές μόλις 20.396 ευρώ.

– Η διοίκηση Σωφρόνη «κατάφερε» μέσα σε μόλις 3 χρόνια, τον Απρίλη του 2017 να χρωστά 535.835 ευρώ, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος και πρόσφατα παραιτηθείς πρόεδρος της εταιρείας, Μιχάλης Αδάμης.

– Από τότε συρρέουν διαρκώς πρόστιμα, λόγω σκοπίμων παραλείψεων της διοίκησης να πράξει τα νόμιμα και τα οφειλόμενα, να λειτουργήσει με διαφάνεια. Πρόστιμα που εκτοξεύουν τα χρέη σε δυσθεώρητα ύψη. Την ίδια στιγμή η σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρεία αναθέτει διαρκώς έργα, αυξάνοντας διαρκώς τα χρέη της.

 

Είναι σαφές ότι η διοίκηση Σωφρόνη δεν έχει ούτε τη δυνατότητα, ούτε την ικανότητα, ούτε τη βούληση να εξυγιάνει τη μονομετοχική εταιρεία, η οποία αποτελεί σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για το Δήμο και τους δημότες μας.

Ενδεικτική άλλωστε υπήρξε η στάση του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη, που αποχώρησε από τα μέσα της κρίσιμης αυτής συνεδρίασης.

 

Η παράταξή μας αναλαμβάνει την ευθύνη και παράλληλα τη δέσμευση να λάβει σοβαρά υπόψιν τα πορίσματα της δικαιοσύνης και να αντιμετωπίσει την καταστροφή που προκλήθηκε, υλοποιώντας με διαφάνεια ένα σχέδιο ανάταξης της εταιρείας, προκειμένου να ξαναγίνει βιώσιμη, χρήσιμη και ανταποδοτική.

 

Γραφείο Τύπου-Π.Φιλίππου-Σαρωνικός Συνεργασία

Categories