Μήνυμα του υποψήφιου Δημάρχου Σαρωνικού,Χρήστου Τσιγαρίδα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σε μια εποχή βαθιάς και επώδυνης κρίσης σε πολλά μέτωπα, η οποία εκτός από κρίση οικονομική, είναι κρίση θεμελιωδών αρχών και αξιών, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πρέπει να αποτελεί, κατ’ εξοχήν, ημέρα περίσκεψης και περισυλλογής.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα αφιερωμένη στους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα τους, στην ανάγκη η έννοια της ισότητας και ισοτιμίας να δικαιώνεται πλήρως, καθημερινά και στην πράξη, όχι μόνο στα λόγια.

Οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη όλα εκείνα που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία.

Τιμούμε την μητέρα, την γιαγιά, την σύζυγο, την αδελφή, την κόρη, την εγγονή, κάθε γυναίκα, σε κάθε σημείο της γης, που αγωνίζεται για να κατοχυρώσει το δημοκρατικά αυτονόητο, το οποίο και αυτό μαστίζεται τώρα με σημεία και τέρατα με ισοπέδωση του αυτονόητου και φυσικά με «εισαγωγή» νέων στοιχείων ξένων προς το αυτονόητο.

Οι γυναίκες αποτελούν διαχρονικά την περισσότερο πληττόμενη ομάδα του πληθυσμού από την ανεργία, τις απολύσεις, την εκμετάλλευση, κι εξακολουθούν να είναι θύματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ανασφάλειας στην εργασία.

Δυστυχώς ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλά μέρη του κόσμου, σύγχρονες ή υπανάπτυκτες χώρες, που η Γυναίκα πέφτει θύμα οικτρής εκμετάλλευσης, αποτελεί εμπορεύσιμο προϊόν χωρίς να της αναγνωρίζεται κανένα δικαίωμα.

Σήμερα λοιπόν, είναι μια ευκαιρία ώστε ν’ ακουστεί δυνατά το μήνυμα της ισότητας των φύλων στην κοινωνία, στην εργασία, στην πολιτική συμμετοχή, αλλά και το μήνυμα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, κατά κάθε συμπεριφοράς που περιορίζει, προσβάλλει και υπονομεύει την προσωπικότητα της γυναίκας και τις ελευθερίες της.

Είναι μια ευκαιρία να συμπαραταχθούμε στον αγώνα τους για την αντιμετώπιση όχι μόνο των κοινών τοπικών προβλημάτων, αλλά και στην ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Αυτό είναι το χρέος όλων μας απέναντι στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία και στην κοινωνική πρόοδο.

Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την μεγάλη και ισότιμη συμμετοχή σημαντικών γυναικών όλων των ηλικιών στο ψηφοδέλτιό μας.

Χρήστος Τσιγαρίδας

Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού

 

 

 

 

Categories