Οι Σύλλογοι γονέων των Δημοτικών Σχολείων Καλυβίων-Λαγονησίου μας δείχνουν τον δρόμο. video

Η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας,  ήταν το θέμα της χθεσινής εκδήλωσης που έγινεχθες 8/3/19 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού.

Ήταν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων Καλυβίων-Λαγονησίου που μας δείχνουν το δρόμο της συνεργασίας και μάλιστα σε μία ιδιαίτερη χρονική περίοδο που για τον τόπο μας είναι απαράιτητα στοιχεία η συνέναιση και η συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν σημαντικά προβλήματα.

Το θέμα, η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας διά της μεθόδου της “σχολικής διαμεσολάβησης”, κάτι που πραγματεύεται το βιβλίο “Η Δώρα και το δώρο της”  και το οποίο οι δημιουργοί του παρουσιάζουν με διαδραστικό τρόπο στο κοινό που αποτελείται από μαθητές, προκειμένου να γίνει συνείδηση σς όλους ότι ο διάλογος και η ειλικρινής επικοινωνία, μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας ψύχραιμα και αποτελεσματικά.

Από την χθεσινή εκδήλωση, σας παρουσιάζουμε μόνο τους εισαγωγικούς χαιρετισμούς και θεωρούμε κρίμα που οι δημιουργοί -για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων- δεν άφησαν να συνεχιστεί η βιντεοσκόπηση που είχε παραγγελθεί από τους 4 συλλόγους γονέων και να επικοινωνηθεί η δράση σε όσους γονείς και μαθητές δεν ήταν παρόντες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και συνεχάρη τα προεδρεία των Συλλόγων.

Σε κάθε περίπτωση συγχαίρουμε τα προεδρεία των Συλλόγων και δηλώνουμε πως θα είμαστε -όπως πάντα- δίπλα τους για να προβάλλουμε τέτοιου είδους σημαντικές πρωτοβουλίες.

Δείτε λίγες φωτο ΕΔΩ

Categories