Σάλος στην Πάτρα για την ακύρωση metal συναυλίας από Δήμο & Μητρόπολη

Την έντονη αντίδραση της έχει εκφράσει η Μητρόπολη Πατρών, που έχει κηρύξει «ιερό πόλεμο» στην Πάτρα κατά της συναυλίας μέταλ μπάντας, η οποία είχε λάβει άδεια από το δήμο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοργανωτής της συναυλίας, Γιώργος Σταματόπουλος καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για αθέτηση της συμφωνίας παραχώρησης της αίθουσας και για νέο μεσαίωνα.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Πατριωτική Αυγή» και υποστηριζόμενος πολιτικά από την «Χρυσή Αυγή» Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για να ζητήσει την παρέμβασή του, ενώ λίγη ώρα μετά, κατέθεσε και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, ζητώντας την απαγόρευση της συναυλίας, με την αιτιολογία ότι η μπάντα προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος αναφέρει ότι, κατά πληροφορίες του, υπήρξαν πιέσεις από την Εκκλησία για να ακυρώσει ο δήμος το event, λόγω του υβριστικού ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Με τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ασχολείται και η σελίδα της Μονής Εσφιγμένου στο Facebook, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Μετά από τά καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οί αντίχριστοι οί οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και τήν Παρασκευή, των Α’ Χαιρετισμών προς Τήν Παναγία μας για να…. «προσφέρουν πολιτισμό».

Μάλιστα, η Μονή αναφέρει ακόμα ότι, «έχουν ενημερωθεί τόσο ή Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν τήν απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα.

Στον αντίλογο, υπάρχουν και αυτοί που αποκαλούν «κουφιοκέφαλους φανατικούς» όσους θέλουν να ακυρώσουν τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ενώ κάποιοι άλλοι, εξαπολύουν αιχμές κατά του δήμου, αναφέροντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στον πολιτισμό και στην ελευθερία της έκφρασης.

H συναυλία τελικά θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο.

Οι Rotting Christ, είναι μια μπάντα, που είναι η πιο «εξαγώγιμη» ελληνική μουσική πρόταση που έχει βγάλει η metal σκηνή στην χώρα μας. Στα 31 χρόνια που είναι ενεργή, έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 1000 live ανά τον κόσμο, έχει παίξει στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από το metal παγκόσμιο κοινό, που κατακλύζει όλους τους χώρους που δίνουν συναυλίες.

aftodioikisi.gr

Categories