Η Συνέντευξη του Π. Φιλίππου στην εκπομπή “Δημοσκοπήσεις” του ATTICA TV – video

Προεκλογική συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αν Αττικής και υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Π Φιλίππου στην εκπομπή “Δημοσκοπήσεις” του ATTICA TV

Τα κύρια σημεία από τις απαντήσεις του στα ερωτήματα του δημοσιογράφου:

Γύρισα πίσω μετά από μεγάλη πίεση των πολιτών εξ αιτίας της εγκατάλειψης του Δήμου από την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Δεν ξεκίνησε κανένα έργο στο Δήμο Σαρωνικού παρά την υπάρχουσα χρηματοδότηση

Για το τι νέο μπορεί να φέρει ο Π Φιλίππου ως Δήμαρχος: Υπάρχει τεράστια εμπειρία πχ, τα σχολεία που υπήρχαν στο Δ. Καλυβίων το 1990 ήταν τρία και όταν έφυγα το 2014, υπήρχαν 16 σχολεία. Επίσης,  Κέντρο Υγείας, λύση για το αποχετευτικό, τεράστια έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά κλπ. Γενικώς υπήρξε μία στασιμότητα (στην θητεία Σωφρόνη)

 Ενώ πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου υπήρχε μία πολύ καλή συνεργασία, μετά την ανακοίνωση αντιστράφηκε το κλίμα.

Αντιπαρέρχομαι ό,τι έχουν ακουστεί εις βάρος μου και προσπαθώ να δούμε τα προβλήματα με συσκέψεις σε γειτοινιές με τον κόσμο. Έχουμε κάνει μία προσπάθεια με στελέχωση από νέο κόσμο που ασχολείται για πρώτη φορά, όχι μόνο ηλικιακά, που μπορεί να φέρει νέες ιδέες  και αυτό είναι το καινούργιο που φέρνει  η πρότασή μας στην κοινωνία.

 Το πρόγραμμά μου με μία φράση: Τεράστια Επανεκκίνηση του Δήμου γιατί έμεινε στάσιμος από το 2014.

Τεράστιο σκάνδαλο οι καντίνες οι οποίες επι δικής μου θητείας ο Δήμος είχε ένα έσοδο  500.000 ευρώ και σήμερα είναι σε εκκρεμότητα 1,5 εκ ευρώ από πρόστιμα και οφειλές σε ιδιώτες. Είναι κάτι που θα διερευνήσουμε αν ο λαός του Σαρωνικού μας εμπιστευτεί.

Αναξιοποίητο το παραλιακό μέτωπο και δεν υπάρχει καμία πρόταση για αξιοποίηση της παραλίας, των Αλυκών κλπ.

Για την επομένη των εκλογών. Η Απλή αναλογική είναι δεδομένη, είμαστε υποχρεωμένοι να κάτσουμε στο τραπέζι και να συζητήσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει έλεγχος.

 Τεράστιο το κόστος του έργου  αναβάθμισης του Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Σαρωνικού, όταν σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλους δήμους το κόστος για κάθε φωτιστικό είναι περίπου 250 έως 300 ευρώ και στο δήμο Σαρωνικού ανέρχεται στα 780 ευρώ.

Σχετικά με το εκλογικό κέντρο που έχουμε νοικιάσει από τον Γενάρη στα Καλύβια: Ο Δήμαρχος νοίκιασε το ακριβώς δίπλα ενώ ο νόμος λέει πως η απόσταση μεταξύ των εκλογικών κέντρων πρέπει να είναι στα 50-100 μέτρα.  Ποια νοοτροπία μπορεί να δείχνει αυτό εκτός από αλαζονεία, όταν υπάρχουν ξενοίκιαστα.

Εγώ λοιπόν δεν θα μπω σε αντιπαράθεση και θα ψάξω για άλλο γραφείο. Αυτό είναι το ήθος μας. Τα προβλήματα μας ενδιαφέρουν και όχι αυτό. (το άδειο κτήριο με κόκκινα τόξα, είναι αυτό που νοίκιασε ο Γ Σωφρόνης)

Σχετικά με την εμπειρία του στην Περιφέρεια (25ο min)

Ποτέ δεν δίσταζα στη ζωή μου να με κρίνει ο κόσμος

Ο Δήμος Σαρωνικού είναι ένας κλειστός Δήμος

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο , αντίπαλος μου δεν είναι ο Γιώργος ο Σωφρόνης που είναι φίλος μου. Αντίπαλός μου είναι το πολύ χρήμα που ρίχνει ο Σωφρόνης και μας έχει εκπλήξει.

Ο Π. Φιλίππου αποδέχτηκε την πρόσκληση του  ATTICA TV, να συμμετάσχει σε εκπομπή συζητώντας με τον  Γ. Σωφρόνη, κάτι που έχει αποδεχτεί και ο τελευταίος στην αντίστοιχη συνέντευξή του.

Categories