Την Πέμπτη 28/3 η εκδίκαση της Αγωγής της ΕΤΑΔ με την απαίτηση 10 εκ ευρώ από τον Δήμο Σαρωνικού. (+video αρχείου)

Την Πέμπτη 28/3 εκδικάζεται η από 11/3/2013 Αγωγής της ΕΤΑΔ με την απαίτηση 10,5 εκ ευρώ από τον Δήμο Σαρωνικού. Οί λόγοι της απαίτησης αυτού του μεγάλου χρηματικού ποσού σύμφωνα με το σκεπτικό της ΕΤΑΔ, είναι ότι από το 1993 , ο τότε Δήμος Καλυβίων έχει καταπατήσει και οικοιοποιηθεί και εκμεταλλεύεται την παραλία “πευκο” η οποία είχε παραχωρηθεί από τον ΕΟΤ στο Grand Resort (“Αττικός Ήλιος”), διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες με αποτέλεσμα η εταιρεία (ΑττικόςΉλιος) να μην μπορεί να εφαρμόσει το επενδυτικό της σχέδιο και να υποστεί οικονομική ζημία.

Η “Αττικός Ήλιος” (Grand Resort) προσέφυγε σε Διαιτητικό Δικαστήριο το οποίο επεδίκασε 10 εκ ευρώ εις βάρος του Δημοσίου, το οποίο με τη σειρά του διεκδικεί το αντίστοιχο ποσό από το Δήμο Σαρωνικού . H Υπόθεση, όπως προαναφέραμε, εκδικάζεται την Πέμπτη 28/3/19 σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από τον Δήμαρχο Σαρωνικού με τον οποίον επικοινωνήσαμε αμέσως μετά από χθεσινά δημοσιεύματα που είδαν το φως της Δημοσιότητας.

Από δημοσιεύματα επίσης έγκριτων εντύπων (“Καθημερινή” δείτε ΕΔΩ) , ” τα ποσά που φέρονται να έχουν καταρχήν επιδικαστεί στον Όμιλο Μαντωνανάκη ως αποζημιώσεις από την ΕΤΑΔ υπολογίζεται πως μπορεί να ξεπερνούν και τα 80 εκατ. ευρώ, ενώ περαιτέρω οφέλη υφίστανται και από την υποχρέωση του Δημοσίου ως προς την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης παραχώρησης. Να σημειωθεί πως ο εν λόγω ξενοδοχειακός όμιλος, εκτός από το συγκρότημα του Grand Resort στο Λαγονήσι, ελέγχει ακόμα μέσω διαφόρων εταιρειών τρία ξενοδοχεία στο Ναύπλιο και τέσσερα στην Κρήτη (τα δύο εκ των οποίων στην Ελούντα), στα οποία απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ανεξάρτητα όμως με όποια δημοσιεύματα, σε ότι αφορά στο Δήμο μας, η εγκυρότερη πληροφόρηση έρχεται από τον ίδιο τον Δήμαρχο Σαρωνικού, Γ. Σωφρόνη, ο οποίος σε σχετική ερωτησή μας για τα 80 εκ, απάντησε πως μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποια επίδοση Αγωγής στο Δήμο με κάποιο άλλο ποσό, κάτι που όμως κατά την εκτίμησή του είναι αναμενόμενο.

Κλείνοντας, σας παραπέμπουμε σε video από το αρχείο που τηρούμε με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού όπου σε ανύποπτο χρόνο (10/4/17), ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει ο Δήμος Σαρωνικού από την υπόθεση του “πευκου” λέγοντας χαρακτηρηστικά “Αν βρεθούμε σε τέτοια γεγονότα, κλειδώνουμε τον Δήμο και τελειώνουμε”  (πατώντας το video, οδηγείστε κατ ευθείαν στην δήλωση).

Βλέποντας ολόκληρο το video διάρκειας 30 min μπορείτε να πάρετε μία πλήρη εικόνα για τον διαχρονικό “κλεφτοπόλεμο” Δήμου-ΕΤΑΔ

Η Δημοσίευση του paraktios τον Apr 17

Θεατράκι Λαγονησίου και η παραλία “πεύκο”στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10/4/17

 

Categories