Δ.Τ-Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης Σαρωνίδας, η οποία φιλοξενείται και λειτουργεί εντός του Δημοτικού Σχολείου Σαρωνίδας.

Η Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού, της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας, του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ηλία Μπουκουβάλα και της Συντονίστριας Νέων Εθελοντών σε Δράση και της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Σαρωνικού, κας Αναστασίας Ιωαννίδου.

Σκοπός της Βιβλιοθήκης, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού, είναι η προώθηση της μελέτης, της γνώσης και της πληροφορίας και στοχεύει να αποτελέσει πολιτιστικό κέντρο για την περιοχή. Διαθέτει μεγάλη συλλογή ελληνικών και αγγλικών βιβλίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες και είναι η μοναδική βιβλιοθήκη που εξυπηρετεί την παραλιακή ζώνη του Δήμου. Τώρα, αποκτά για πρώτη φορά τη δική της στέγη, καθώς μέχρι σήμερα φιλοξενούνταν στο κτίριο της Κοινότητας της Σαρωνίδας.

Μετά την τέλεση του αγιασμού ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης, ο κ. Μπουκουβάλας και η κα Ιωαννίδου έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα και ακολούθησε μικρή δεξίωση.

Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι δημόσιες βιβλιοθήκες αποτελούν δείγμα ποιότητας και πολιτισμού σε κάθε τοπική κοινωνία. Επιτρέπουν σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου, να έρθει σε επαφή με τη γνώση και με τον πλούτο του ανθρώπινου πνεύματος. Σήμερα, έχουμε τη χαρά να εγκαινιάζουμε μια τέτοια δομή, που δημιουργήθηκε με φροντίδα, γνώση και αγάπη. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την κα Α. Ιωαννίδου και τον κ. Η. Μπουκουβάλα, που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας, αλλά και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σαρωνίδας κ. Θ. Παπαγεωργίου, για την παραχώρηση του χώρου, όπως και την εικαστικό κα Σ. Ευγένα που φιλοτέχνησε και δώρισε τις επιγραφές. Εύχομαι η Βιβλιοθήκη Σαρωνίδας να αναδειχθεί σε έναν ακόμη πόλο παιδείας και πολιτισμού για την περιοχή μας.»

Η Βιβλιοθήκη θα φέρει τιμητικά το όνομα «Αντώνης Ιωαννίδης», όραμα του οποίου ήταν κάθε τόπος, όσο μικρός κι αν είναι, να διαθέτει τη δική του βιβλιοθήκη, ώστε να δίδεται η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διαβάζουν.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

 

Categories