Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος: Διαστρεβλωμένες πληροφορίες τα δημοσιεύματα για Πετσίτη

“Διαστρεβλωμένες πληροφορίες” είναι σύμφωνα με την Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, όσα είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για την διερεύνηση της ‘υπόθεσης ΔΕΠΑ” και τον Μανώλη Πετσίτη.

Δεν ευσταθούν, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο επίσημης ανακοίνωσης της Αρχής για το ξέπλυμα, οι διάφορες “αποκαλύψεις” μερίδας του Τύπου για “μετάθεση χωρίς αιτιολογία του υπαλλήλου που διερευνούσε την υπόθεση της ΔΕΠΑ” ενώ σε ότι αφορά ευρήματα σχετικά με “τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί ο Μανώλης Πετσίτης στην Αθήνα στον οποίο βρέθηκα μεγάλα χρηματικά ποσά, που δεν δικαιολογούνται” η Αρχή επαναλαμβάνει τη θέση της ι ότι “οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές”.

“Για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί” αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες .
Μάλιστα η Αρχή που φαίνεται πως έχει βρει τους υπαίτιους των διαρροών σε σχέση με την εν λόγω έρευνα , επισημαίνει στην ανακοίνωση της ότι “ερευνώνται αρμόδια”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Αρχής:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τον Μανώλη Πετσίτη , επισημαίνεται εκ μέρους της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ότι : «Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέπεται από μυστικότητα των ερευνών της, η οποία τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχει παραβιαστεί. Οι υπαίτιοι των διαρροών ερευνώνται αρμόδια .

Οι διαρροές έχουν στόχο να εξαναγκάσουν την Αρχή σε αποκαλύψεις , που ασφαλώς θα βλάψουν τις συνεχιζόμενες έρευνες.

Έχουμε τονίσει και στο παρελθόν, ότι οσάκις εντοπίζονται περιουσιακά στοιχεία προσώπων που εμπλέκονται στο έγκλημα, δεσμεύονται άμεσα και χωρίς εξαίρεση ενημερώνονται σχετικά οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές.

Ειδικότερα, για την υπόθεση ΔΕΠΑ, οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι διαστρεβλωμένες, δεδομένου ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ εστάλη προ μηνών ενημέρωση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με όσα στοιχεία είχαν τότε συλλεγεί.

Εφόσον υπάρξουν νέα στοιχεία, η Αρχή θα προβεί και πάλι άμεσα στις νόμιμες ενέργειές της και εφόσον εντοπισθούν ύποπτα χρήματα στους λογαριασμούς των ελεγχομένων θα δεσμευθούν.

Τέλος τονίζουμε, ότι οι πληροφορίες εξωθεσμικής προέλευσης συνήθως είναι κακόβουλες και διαστρεβλωμένες επιδιώκοντας να πλήξουν την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Αρχής».

documentonews.gr

Categories