Πρόστιμο…. «με την ώρα» από την Κομισιόν στην Ελλάδα για τη θερινή αλλαγή; Η φάρσα της και το «Κόψε τα μούσια»

Η αλλαγή ώρας σε θερινή στη χώρα μας τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου φαίνεται πως παραβίασε την πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία για τη σταθερή ώρα όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα οι πηγές αναφέρουν πως  η εν λόγω παραβίαση δε θα μείνει χωρίς επιπτώσεις. Έτσι επιβάλλεται στην Ελλάδα πρόστιμο, από σήμερα 1 Απριλίου πρόστιμο 17.650 ευρώ… την ώρα! Το επιβληθέν πρόστιμο θα παραμείνει εν ισχύ, μέχρις ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία και επαναφέρει την ώρα, κατά μία ώρα νωρίτερα.

Ή και όχι.

Η παραπάνω «είδηση» έπαιξε σε πολλά ενημερωτικά σάιτ από το πρωί της πρωταπριλίας ως μια φάρσα της Κομισιόν σε συνεργασία με τα ενημερωτικά σάιτ, αλλά και ταυτόχρονα μια προωθητική δράση για την εκστρατεία «Κόψε τα μούσια- δες το καθαρό πρόσωπο της αλήθειας», ενάντια στα fake news που κυριαρχούν στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η είδηση ήταν ψευδής και με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο ο κάθε ενδιαφερόμενος θα ανακάλυπτε ότι ενώ την περασμένη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής για τερματισμό της αλλαγής της ώρα, αυτό, δεν θα ισχύσει πριν το 2021 και κάθε χώρα θα αποφασίσει ποια ώρα θα διατηρήσει (θερινή ή χειμερινή)» τονίζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και συμπληρώνει:

«Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θέλησε με τον τρόπο αυτό να υπογραμμίσει την ανάγκη όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί (υποψιασμένοι) απέναντι στο φαινόμενο των fake news και της παραπληροφόρησης, ιδιαίτερα ενόψει του δημοσίου διαλόγου για το μέλλον της Ευρώπης στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές και της προστασίας των δημοκρατικών τους δικαιωμάτων».

altsantiri.gr

Categories