Η νέα παραλιακή, στον Φαληρικό Όρμο…ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ… notia.gr

Tο notia.gr με ξεναγό τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστο Καπάταη, το μάτι και το αυτί της Περιφέρειας, που χρηματοδοτεί το έργο, για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και να…
τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, βρέθηκε στο εργοτάξιο του Φαληρικού Όρμου και μπήκε στα τούνελ της νέας παραλιακής.

Μετά το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.
Παράλληλα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων.

Τα έργα αυτά, θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Και όχι μόνο. Θα πάρουν αξία και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, θα αναστηθούν πανάκριβα κτίρια που ρήμαζαν από την εγκατάλειψη, (30.000 τμ) ανάμεσά τους και το ανοιχτό γήπεδο του Beach Volley με πάνω από 6.000 θέσεις, που μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτό θέατρο και να γίνει το «Ηρώδειο της παραλίας».

Η ανάπλαση αυτή δίπλα στο Σταύρος Νιάρχος και στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ν/Α Μεσογείου και της ανάπλασης της ακτογραμμής του δήμου Αλίμου, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, πόλο τουριστικής έλξης, που θα ξεκινάει από το Μοσχάτο και θα καταλήγει στον Άγιο Κοσμά.

Βρισκόμαστε σε ένα από τα δυο τούνελ τα οποία είναι σχεδόν έτοιμα, τοποθετούνται τα φώτα, στο βάθος που βλέπετε το φως είναι ο Ιλισός, από την άλλη το Παλαιό Φάληρο, είμαστε έτοιμοι να το εγκαινιάσουμε και να περάσουμε όλοι από εδώ.

Bρισκόμαστε στον χώρο κατασκευής του σιδηρού οπλισμού, όταν θα τελειώσει το έργο αυτή η περιοχή θα είναι ουσιαστικά η πρόσοψη του Μοσχάτου, είναι το πάρκο των 220 στρεμμάτων που θα γίνει αργότερα.

Δείτε όλη την ξενάγηση στη νέα παραλιακή ΕΔΩ

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Categories