Εντρεπρενέρ εθελοντές πυροσβέστες έβαζαν φωτιές για να παίρνουν κονδύλια να τις σβήνουν

Η υπέροχη αυτή περίπτωση εθελοντισμού που συνδυάζει την αυτοθυσία και το καθήκον με το πρακτικό μυαλό και το εντερπρενερικό ένστικτο

Για ένα πολύ καυτό business plan κατηγορείται μια οργάνωση εθελοντών πυροσβεστών με έδρα το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε βάρος της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει ποινική δίωξη. Αυτό δεν προκαλεί καμία απορία αν σκεφτεί κανείς το πόσο εχθρική προς την επιχειρηματικότητα είναι η Σοβιετική Δημοκρατία, αυτό όμως που είναι πιο εντυπωσιακό είναι η πρωτοτυπία του επιχειρηματικού πλάνου που υιοθετήθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής κατηγορούνται ότι ξεκινούσαν μόνοι τους πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της χώρας, προκειμένου να μπορούν μετά να εκβιάσουν τους κατά τόπους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο στόχος ήταν να τους αποσπούν στη συνέχεια χρήματα με τη μορφή συνδρομών, αλλά και χορηγιών, οι οποίες θα πήγαιναν υποτίθεται υπέρ της λειτουργίας των δεκάδων σταθμών που είχαν φτιάξει σε όλη τη χώρα οι ίδιοι οι πυροσβέστες.

Αντί να πάρουν λοιπόν κάποιο βραβείο από το Γλαύκο Τζήμερο και να μιλήσουν σε δέκα TEDx για το πως κατάφεραν να παράξουν μόνοι τους ζήτηση για το προϊόν τους, βρέθηκαν να ερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Τελικά τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης έφτασαν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος τεσσάρων προσώπων. Τα αδικήματα είναι αυτά της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης και του εμπρησμού.

Chief της φάσης φαίνεται πως ήταν ο 66χρονος πρόεδρος της οργάνωσης, ενώ στην εκλεκτή παρέα των κατηγορούμενων υπάρχει και ένας απόστρατος πυροσβέστης. Η οργάνωση τους είχε καταφέρει μέχρι τώρα να κλείσει συμβόλαια δασοπυρόσβεσης με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα (όπως της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μαγνησίας, της Ημαθίας κ.ά.), ενώ όπου έτρωγε άκυρο στις συνδρομές που ζητούσε κατέφευγε στην κλασσική διαπραγματευτική μέθοδο του εκβιασμού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στη δικογραφία αναφέρονται τρεις διαφορετικές δασικές πυρκαγιές που φαίνεται να έβαλαν τα ίδια της τα μέλη, προφανώς με σκοπό να μπορέσουν να δείξουν τις ικανότητές τους στη μάχη με τη φωτιά. Η οργάνωση φαίνεται πως ήταν πλήρως οργανωμένη, διαθέτοντας και κέντρο εκπαίδευσης, αν και είχαν τα οχήματά τους ανασφάλιστα, το οποίο προφανώς αποδεικνύει ότι η γραφειοκρατία σκοτώνει το επιχειρείν. Οι τέσσερις άντρες θα καλεστούν να απολογηθούν στον ανακριτή.
Το υψηλότερο σημείο της καριέρας τους μάλιστα (μιας καριέρας στην οποία σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης είχαν φάει κάπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ από δήμους κι επιχειρήσεις) ήταν όταν κατάφεραν να δουλέψουν μέχρι και τον ειδικό σύμβουλο γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς – Γιοάχιμ Φούχτελ. Ο Φούχτελ τους είχε παραδώσει τέσσερα πυροσβεστικά σε εθελοντές της οργάνωσης, ενώ για να γίνει ακόμη πιο θεαματική η φάση, η παράδοση είχε γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Λευκό Πύργο.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το πλάνο τους έχει κάτι να δώσει, αν το σκεφτείς:


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

luben.tv

Eίμαι σίγουρη ,χρυσό μου, πώς αυτοί οι ίδιοι, αμέσως μετά τους εμπρησμούς των δασών της όμορφης πατρίδας τους έβγαζαν τη στολή του πυροσβέστη και φορούσαν την περικεφαλαία του Μακεδονομάχου για να τρέξουν ως original μπατριώτες να διαδηλώσουν για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ!

Paraktios Tsouxtra

Categories