Δ.Τ-Ολοκληρωμένη διαχείριση του μεταναστευτικού από την Ε.Ε. ζητά ο Γ.Σγουρός

Στην 134η Σύνοδο της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών παραβρέθηκε ο Γιάννης Σγουρός, με κυριότερο θέμα συζήτησης  το μεταναστευτικό και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν Πόλεις και Περιφέρειες με στόχο την ένταξή των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου αντηλλάγησαν καλές πρακτικές από τοπικές πολιτικές και πρωτοβουλίες, όπως αυτές που σχετίζονται με τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες εργασίας, την εκπαίδευση, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για τους ασυνόδευτους ανηλίκους κλπ.

Ο Γιάννης Σγουρός σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει μία ολοκληρωμένη πολιτική από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος με τρόπο τέτοιο, ώστε οι άνθρωποι που αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, να κατανέμονται ισότιμα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην αποτελεί γι’ αυτούς η Ελλάδα το τέλος της διαδρομής.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ξεριζωμός και μετανάστευση για τον λόγο αυτό έχουν δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Γ. Σγουρός είχε επαφές και συναντήσεις με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, η οποία συμμετείχε στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κ. Karl-Heinz Lambertz και την Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κα Catiuscia Marini .

Γραφείο Τύπου Γιάννη Σγουρού

Categories