“ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ” . Διακήρυξη και οι υποψήφιοι του Ανεξάρτητου Συνδυασμού

Η μεγάλη ευκαιρία για την Παλαιά Φώκαια.

Η Παλαιά Φώκαια σήμερα βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση.

Για πρώτη φορά, 9 χρόνια μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και την συνένωσή της με τους γειτονικούς Δήμους και Κοινότητες, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει μια ανεξάρτητη διοίκηση, που χωρίς καμιά δέσμευση θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της Παλαιάς Φώκαιας και όχι αυτά της παράταξης που ανήκει.

Για πρώτη φορά η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας έχει σήμερα την ευκαιρία να αποκτήσει μια ανεξάρτητη διοίκηση και έναν Πρόεδρο που θα είναι πραγματικός εκπρόσωπος των Πολιτών της Παλαιάς Φώκαιας στο Δήμο και όχι ένας πειθαρχημένος αντιπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης στην Παλαιά Φώκαια.

 Ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης) αναβαθμίζει τις Κοινότητες.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία, με το νέο νόμο για την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης) που αναβαθμίζει τις Κοινότητες, τους παρέχει πόρους και τη δυνατότητα να αποφασίζουν για έργα στην περιοχή τους και κυρίως διαχωρίζει την εκλογή του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου από την εκλογή του Προέδρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Για πρώτη φορά, μπορούμε τώρα να δημιουργήσουμε ανεξάρτητους συνδυασμούς και να ψηφίσουμε με ξεχωριστά ψηφοδέλτια σε ξεχωριστές κάλπες, πρώτα τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ύστερα  τον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο που πραγματικά επιθυμούμε.

Δεν μπορεί έτσι να επαναληφθεί το παράδοξο των προηγούμενων εκλογών να διοικεί την Παλαιά Φώκαια η παράταξη που ήρθε δεύτερη στις προτιμήσεις των Φωκιανών.

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση «ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ – Βήμα Μπροστά!»

Αυτή η δυνατότητα και αυτή η προοπτική, κινητοποιεί σήμερα όλους εμάς, τους πολίτες της Π. Φώκαιας, που με πλήρη αίσθηση της ιστορίας και της προοπτικής μας, αποφασίζουμε πλέον να γίνουμε ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουμε στη λήψη των αποφάσεων για όσα μας αφορούν και επηρεάζουν τις ζωές μας.

Αυτή η δυνατότητα και αυτή η προοπτική, μας ώθησε να δημιουργήσουμε την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ – Βήμα Μπροστά!».

 Είναι επιλογή μας να είμαστε ανεξάρτητοι, χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

Είμαστε ανεξάρτητοι  από παρατάξεις γιατί πιστεύουμε ότι το συμφέρον και η προκοπή του τόπου μας είναι πάνω από οποιαδήποτε παράταξη.

Είμαστε ελεύθεροι από σκοπιμότητες καθώς μόνο έτσι μπορούμε να λειτουργούμε ανεπηρέαστοι  προς όφελος του τόπου μας.

Είμαστε ανεξάρτητοι γιατί πιστεύουμε ότι η καλοπροαίρετη και χωρίς σκοπιμότητες λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου και η έντιμη συνεργασία με τον Δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, είναι το μόνο ξεκάθαρο και ασφαλές περιβάλλον για να προωθήσουμε και να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του τόπου μας.

 Πιστεύουμε στην ενότητα όλων των πολιτών της Π. Φώκαιας.

Στην «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ – Βήμα Μπροστά!» πιστεύουμε ότι η ενότητα και η συνεργασία όλων των συμπολιτών μας είναι βασική προϋπόθεση για το μέλλον και την προοπτική της Π. Φώκαιας.

Ήρθε τώρα η στιγμή να ενώσουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες, τις ελπίδες, τις προσπάθειες και τις δυνάμεις μας για να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο τόπο.

Η δέσμευση μας στους συμπολίτες μας.

Στηριζόμαστε στους πολίτες της Π. Φώκαιας. Τους θέλουμε δίπλα μας όχι ως ψηφοφόρους της μιας Κυριακής αλλά ως πολίτες ενημερωμένους, υπεύθυνους, δραστήριους και συμμέτοχους στην διοίκηση.

Δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα και την συλλογική απόφαση των πολιτών της Π. Φώκαιας να γίνουν ενεργοί πολίτες και να συμμετέχουν στην λήψη των αποφάσεων για όσα τους αφορούν και επηρεάζουν τις ζωές τους.

Δεσμευόμαστε να διεκδικήσουμε με εντιμότητα, σωστό προγραμματισμό, πολλή δουλειά και επιμονή τους πόρους που αναλογούν και που δικαιούται η Π. Φώκαια.

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε έντιμα, ισότιμα και αποτελεσματικά με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που οι συμπολίτες μας θα επιλέξουν και να αξιοποιήσουμε κάθε θετική τους απόφαση προς όφελος της Π. Φώκαιας.

Οι Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Π. Φώκαιας

  1. Αντωνίου Μιχαέλα
  2. Καλαμαράκης Αντώνης
  3. Μαλτέζου Μαρία
  4. Μακροδημήτρη Βασιλική
  5. Μοσχονησιώτης Δημήτρης
  6. Τσαλικίδης Μανώλης
  7. Τσούνης Βασίλης
  8. Τσουκαλάς Νίκος
  9. Παπαγιάννης Χρήστος

 

Categories