Στις φλόγες η Παναγία των Παρισίων – Ολοκληρωτική η καταστροφή του ναού (video)

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί πάνω από την πόλη και στάχτες πέφτουν σε μεγάλη έκταση
Τα κτήρια γύρω από την εκκλησία έχουν εκκενωθεί
Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 19:50 (ώρα Ελλάδας) και ενδεχομένως συνδέεται με τις εργασίες συντήρησης που γίνονταν στο κτήριο
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι France 2, η αστυνομία την θεωρεί «ατύχημα»
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα (15/4) το απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό της Παναγιάς των Παρισίων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ενώ έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τα αίτια της καταστροφής.

Η στέγη του ναού κατέρρευσε εντελώς, ενώ νωρίτερα είχε καταρρεύσει και το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου.

Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού είπε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτηρίου. «Όλα καίγονται, δεν θα απομείνει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά.

Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί πάνω από την πόλη και στάχτες πέφτουν σε μεγάλη έκταση.

Μετά την κατάρρευση του βέλους της εκκλησίας ο αντιδήμαρχος, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, είπε ότι έχει ξεκινήσει μια «ιδιαίτερη αποστολή» για να σωθούν τα έργα τέχνης που φιλοξενούνται στον ναό. Δίνεται επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια των τουριστών και των κατοίκων της περιοχής.

Τα κτήρια γύρω από την εκκλησία, στην καρδιά της πρωτεύουσας της Γαλλίας, έχουν εκκενωθεί.

«Μια τρομερή πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στην Παναγία των Παρισίων», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος, Αν Ινταλγκό. Δείτε περισσότερα βιντεο  ΕΔΩ

altsantiri.gr

 

Categories