Δεκάδες νεκροί από πολλαπλές εκρήξεις στη Σρι Λάνκα

Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από εκρήξεις μέσα σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Κολόμπο και δύο ακόμα πόλεις ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι 280 τραυματίστηκαν, ενώ εκπρόσωπος του εθνικού νοσοκομείου έκανε λόγο για σχεδόν 300 εισαγωγές.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά σε αυτή.

Η πρώτη έκρηξη έγινε στον ναό του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο με αποτέλεσμα 160 τραυματίες να μεταφερθούν σε νοσοκομεία του Κολόμπο. Όπως μεταδίδει το Associated Press, κάτοικος που βρισκόταν κοντά σε αυτή είπε ότι τα γύρω κτίρια συνταράχθηκαν.

Τουλάχιστον ένα από τα θύματα προερχόταν από το Cinnamon Grand Hotel στο Κολόμπο, κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία, τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας από τους υπευθύνους του, προσδιορίζοντας πως η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα από τα εστιατόριά του.

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», έγραφε το μήνυμα που αναρτήθηκε στη σελίδα της εκκλησίας του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη. Σημειώνεται ότι στη χώρα των 21 εκατομμυρίων κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια, που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.

efsyn.gr

Categories