Σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο μας με την υποχρεωτική υπαγωγή των 4χρονων στα Νηπιαγωγεία. video

Το σοβαρό ζήτημα που προκύπτει στο Δήμο μας με την υποχρεωτική υπαγωγή των 4χρονων στα Νηπιαγωγεία, αναδείχθηκε κατά την συζήτηση του 2ου θέματος της 11ης χθεσινής συνεδρίασης. Κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό σε όσους δεν έχουν παιδιά κοντά στην ηλικία των 4 ετών, είναι πως με σχετικό ΦΕΚ, 298 Δήμοι της Χώρας υποχρεούνται από την Σχολική Χρονιά 2019-20 να φιλοξενούν τα τετράχρονα όχι στους Παιδικούς Σταθμούς αλλά στα Νηπιαγωγεία, κάτι που φαίνεται πως έχει πολλές επιπτώσεις εκτός των πρακτικών ζητημάτων και στην βιωσιμότητα των Παιδικών Σταθμών καθώς και στη μείωση του προσωπικού που απασχολούνται σε αυτούς.

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής που συστήθηκε με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής, για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Σαρωνικού, είχε προτάξει μία σειρά από λόγους που καταδείκνυαν την λάθος, κατά την γνώμη του, απόφαση. (Παραθέτουμε το σχετικό ΔΤ (4/4/18) καθώς και το ΦΕΚ (26.2.19).

Στην χθεσινή συνεδρίαση με πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα πρόταση με την οποία ο Δήμος ζητάει να μεταφερθεί η εφαρμογή του μέτρου με την λήγη της 3ετίας όπως ορίζει ο Νόμος(δηλαδή για την μεθεπόμενη σχολική χρονιά), καθώς δεν είναι εφικτό να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να προετοιμαστούν οι υποδομές για την εφαρμογή του μέτρου.

Δείτε το ενδιαφέρον απόσπασμα από την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου)

Σε 298 Δήμους (και στο ΣΑΡΩΝΙΚΟ) υποχρεωτικά τα 4χρονα στα νηπιαγωγεία (ΦΕΚ)

ΔΤ: Συνεδρίαση της Τριμερούς Επιτροπής για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Σαρωνικού

 

Categories