Δημήτριος Πρίφτης. Υποψ. Σύμβουλος Τοπικού Κουβαρά. “Σαρωνικός Νέα Πνοή”. (Συνέντευξη-video)

Γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στην Πέτα του Κουβαρά Αττικής. Φοίτησε στα σχολεία της περιοχής και τελείωσε το Γενικό Λύκειο Κερατέας το 2014.
Είναι απόφοιτος του τμήματος ‘’Παραγωγής Μέσων Ενημέρωσης – Δημοσιογραφίας’’ (BA in Media Production – Journalism) του Queen Margaret University και Μεταπτυχιακός φοιτητής του τομέα ‘’Ηλεκτρονικής Διαφήμισης και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης’’ του University of East London που φιλοξενείται από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών. Τέλος, είναι κάτοχος Διπλώματος Κατάρτισης στη Δημοσιογραφία, από το Βρετανικό φορέα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων ‘’PEARSON’’.

Το Όραμά μου…
Ζούμε σε έναν τόπο, ευλογημένο, θα έλεγε εύκολα κανείς! Σε έναν τόπο που κρατά αναλλοίωτα στο χρόνο τα στοιχεία της παρθενικής φυσικής ομορφιάς, της γραφικότητας, και της διατήρησης των παραδόσεων και των εθίμων.
Σε έναν τόπο, που έμαθε τους κατοίκους να δουλεύουν σκληρά για την επιβίωση και το μέλλον των παιδιών τους και να χτίζουν μόνοι τους Σχολεία, Εκκλησίες και Γήπεδα!
Το μέλλον αυτού του τόπου θα πρέπει να είναι επίτευγμα της σύνθεσης ιδεών και της συνεργασίας πολλών ανθρώπων και συνάμα το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας και δημιούργημα της σκληρής και τίμιας δουλειάς.
Αυτός ο στόχος είναι που με εμπνέει, παρά το νεαρό της ηλικίας μου, να δράσω και παράλληλα ζωντανεύει μέσα μου το συναίσθημα της ευθύνης του ευσυνείδητου πολίτη. Για αυτό το λόγο, αποφάσισα να ενταχθώ στον συνδυασμό του κύριου Χρήστου Τσιγαρίδα, Σαρωνικός-Νέα Πνοή, και να τεθώ υπό την αυστηρή κρίση σας.
Φιλοδοξία μου είναι να καταφέρουμε να υπερβούμε τις παλιές διαχωριστικές γραμμές και να πειστούμε όλοι μας για δύο πράγματα:

* Πρώτον , ότι οι δημότες μπορούν και πρέπει να είναι πρωταγωνιστές των μεγάλων αλλαγών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα χωρίς να μένουν στο περιθώριο.

* Και δεύτερον, ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε μια ‘’Νέα Πνοή’’ και να αντιμετωπίσουμε κάθε γωνιά του Κουβαρά και των όμορφων οικισμών του με την ίδια φροντίδα και προσοχή, διώχνοντας μια για πάντα το τέλμα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.
Όραμά μου, είναι να αξιοποιήσουμε την ομορφιά του χωριού μας, κάνοντάς το ελκυστικό προορισμό αναψυχής, αναπτύσσοντας τους τομείς του Αγρο-τουρισμού, του Περιβαλλοντικού και Εκκλησιαστικού τουρισμού.

Επιπλέον, επιθυμία μου είναι η επένδυση στην Παιδεία και την Επιμόρφωση, όχι μόνον των μαθητών αλλά και των ενηλίκων.

Περιμένουμε ο αγώνας μας αυτός να πλαισιωθεί από νέους ανθρώπους που θέλουν να δουν τον τόπο τους να απορροφά και να αναδεικνύει τα όνειρά τους. Επίσης, έχουμε ανάγκη την καθοδήγηση, τη γνώση και τη σοφία των παλαιότερων γενεών!
Σας καλώ να γίνουμε η αλλαγή που περιμένουμε!
Σας καλώ για να αλλάξτε την εικόνα!
Με εκτίμηση,
Δημήτριος Ν.Θ. Πρίφτης

 

Categories