Δ.Τ “Σαρωνικός Συνεργασία”-«Σχετικά με τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία»

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται η ανικανότητα του απερχόμενου δημάρχου, Γιώργου Σωφρόνη, ώστε να οργανώσει και να προετοιμάσει μία αλλαγή, την οποία ο ίδιος δεσμεύθηκε να πραγματοποιήσει.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ο δήμαρχος επέλεξε να συμπεριληφθεί ο Σαρωνικός μέσα στους 100 και πλέον Δήμους, που θα εφάρμοζε τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία.

Τότε που δεσμεύθηκε, ο κ. Σωφρόνης υποστήριζε ότι ο Δήμος πληροί τις προϋποθέσεις και είναι έτοιμος για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Όταν όμως αντιλήφθηκε ότι τίποτε δεν ήταν έτοιμο και ότι ήταν σε πλήρη αδυναμία να πραγματοποιήσει τη δέσμευση του, με ανακοίνωσή του στις 2.5.2019 κατηγορεί το υπουργείο για το νόμο, τον οποίο χαρακτηρίζει αντιπαιδαγωγικό.

Δε θα μπούμε στην ουσία των λεγομένων του, καθώς ούτως ή άλλως η παράταξή μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να επιλύσει ως διοίκηση, το πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε.

Θα υπογραμμίσουμε όμως ότι είναι προσφιλής η τακτική του κ. Σωφρόνη, να κατηγορεί δηλαδή άλλους για την βασική ανεπάρκειά του.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατηγορεί το υπουργείο και μας αναλύει τις βαθυστόχαστες παιδαγωγικές του θέσεις.

Για τα έργα του Δήμου μας, που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, ύψους 44. εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορεί τον αντιπεριφερειάρχη, Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος ενέκρινε τη χρηματοδότηση.

Σε 17 ημέρες θα τελειώσει αυτή η παράσταση ανικανότητας, μετάθεσης ευθυνών και πανικού.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Categories