Η δικαστική απόφαση που απέρριψε την υποψηφιότητα του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως στην Ηλεία

Κατέθεσε αναληθή δήλωση με σκοπό να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές ενώ βρισκόταν σε στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων!

Το σκεπτικό της 19/2019 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηλείας βάση της οποία ακυρώθηκε η υποψηφιότητα και ολόκληρος ο συνδυασμός του έκπτωτου δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα www.apokalypseis.com.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό του δικαστηρίου , ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως επιχείρησε με αναληθή δήλωση να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές!

Όπως αναφέρεται σχετικά: «…αναληθώς δήλωσε δυνάμει της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης, ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων του τη 17η Ιανουαρίου 2019, δεδομένου ότι το αποτέλεσμα της αποστέρησης αυτών άρχισε την 16η-07-2018, οπότε κατέστη αμετάκλητη η ως άνω 61–62–63/2018 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών και συνεπώς, μέχρι την 26η Μαΐου 2019 δεν θα έχει παρέλθει η διάρκεια της αποστέρησης. Κατά συνέπεια, εξαιτίας της υποβολής της ανωτέρω αναληθούς και άκυρης υπεύθυνης δήλωσης καθίσταται απαράδεκτη η δήλωση υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου του Χρήστου ως υποψηφίου δημάρχου και, κατ’ ακολουθία, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην ανωτέρω μείζονα σκέψη, και η δήλωση υποψηφιότητας στο σύνολό του του συνδυασμού με το όνομα «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», ο οποίος (συνδυασμός) δεν πρέπει να ανακηρυχθεί για τις Γενικές Εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019».

Πριν απορριφθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηλείας η υποψηφιότητας του τέως δημάρχου της Ζαχάρως , ο ίδιος είχε «φάει πόρτα» από το Συμβούλιο Χαρίτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Διαβάστε εδώ http://apokalypseis.com/?p=9805 ) όπου είχε προσφύγει προκειμένου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εξαφανίσει την ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων και της πολύμηνης φυλάκισης για απιστία στην υπηρεσία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Π.Χρονόπουλος μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ της Ηλείας καταφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο κατά των δικαστών του Πρωτοδικείου Ηλείας υποστηρίζοντας ότι το «Πρωτοδικείο εκτελεί εντολές άλλων » ενώ απείλησε γενικά με αγωγές και μηνύσεις εκείνους που ευθύνονται για την απόρριψη της υποψήφιότητας του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ 19/2019 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ – 19-2019

documentonews.gr

Categories