Ανδρέας Κωνσταντέλος. Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος με “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”

Φίλες και φίλοι,

Όταν πριν από δεκατρία χρόνια πήρα την απόφαση να συμμετέχω ενεργά στα κοινά του Δήμου, δύο ήταν βασικά οι λόγοι. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κάποιος να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής στην περιοχή που εργάζεται και μεγαλώνει η οικογένειά του και ο δεύτερος ότι αυτή η προσπάθεια παρά τα όποια προβλήματα είναι εφικτό να φέρει άμεσα αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε ένα ιδιαίτερα προνομιακό χώρο της Νοτιοανατολικής Αττικής κοντά σε υποδομές και εξυπηρετήσεις που αναπτύχθηκαν κυρίως τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχουμε παράλληλα τις αρνητικές συνέπειες από τη χρήση τους. Η κοντινή απόσταση από το Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, τον προαστιακό και το μετρό, το λιμάνι του Λαυρίου, τον ιστορικό χώρο του Σουνίου και την Αθήνα , καθώς επίσης και ο παραλιακός αυτοκινητόδρομος είναι στοιχεία που προσθέτουν αξία στην καθημερινότητά μας.

Είναι όμως επίσης αλήθεια ότι οι περιοχές μας βρέθηκαν ανέτοιμες να υποδεχτούν τη ραγδαία οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων ετών λόγω κυρίως της αδυναμίας της κεντρικής εξουσίας να παρεμβαίνει έγκαιρα στις εξελίξεις. Σχέδια πόλης , δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων και λυμάτων, δρόμοι, κοινόχρηστοι χώροι , σχολεία, μπήκαν επιτακτικά στην πρώτη γραμμή προτεραιότητας. Το γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο υπερδιπλασιάζεται ο πληθυσμός στις περιοχές μας, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Τα τελευταία πέντε χρόνια την διαχείριση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων ανέλαβε μια διοίκηση με κύρια χαρακτηριστικά την προχειρότητα, την ανικανότητα και την επικοινωνιακή φανφάρα. Αποτέλεσμα αυτών είναι η κοινή διαπίστωση σε όλες τις κοινότητες για παραγωγή ελάχιστου έργου σε σχέση με μια πενταετή θητεία και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση ατομικών, οικογενειακών, πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος της λειτουργίας του Δήμου Σαρωνικού.

Τα παραδείγματα της διαχείρισης των παραλιών του έτους 2014 καθώς επίσηςτα δεδομένα που έχουν ήδη διαμορφωθεί για το έτος 2019 είναι χαρακτηριστικά του τρόπου που λειτουργεί αυτή η διοίκηση. Η φράση “στη μισή θητεία μας υλοποιήσαμε το 90% του προγράμματός μας” θέτει ερωτηματικά για την ικανότητα αντίληψης βασικών οικονομικών και φιλοσοφικών εννοιών.

Η προσπάθεια τεκμηρίωσης της χωροθέτησης ενός νέου ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ των Καλυβίων σαν “μονόδρομος” ακυρώθηκε πρώτα από την λαϊκή αντίδραση και δεύτερον από την τεκμηριωμένη πρόταση της αντιπολίτευσης για αναζήτηση συνεργασίας με ένα από τα ήδη υπάρχοντα χωροθετημένα ΚΕΛ σε κοντινή απόσταση.

Τα δύο νεκροταφεία που χωροθετήθηκαν από την διοίκηση και στην συνέχεια ακυρώθηκαν, δείχνουν την ανικανότητα διαχείρισης κρίσιμων προβλημάτων για το παραλιακό μέτωπο.

Η προσπάθεια της διοίκησης να ταυτίσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης για το οικονομικό αποτέλεσμα της υποτιθέμενης δημοπρασίας για τον ηλεκτροφωτισμό με led και την υπερκοστολόγηση του έργου , με την άποψη ότι αντιτίθεται στην υλοποίηση του έργου, δείχνει την ανυπαρξία ουσιαστικών επιχειρημάτων.

Η προσπάθεια της διοίκησης στην Ανάβυσσο με την υλοποίηση μικρών τεχνικών έργων κακής ποιότητας, κακής αισθητικής και αδιαφανούς τρόπου υλοποίησης των , τους τελευταίους έξι μήνες νομίζοντας ότι έτσι θα αντιστρέψει την αρνητική εικόνα λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς δείχνει τον πανικό και τα αδιέξοδά της.

Σε ό,τι με αφορά, πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μου στην αντιμετώπιση όλων των παραπάνω προβλημάτων, η ασυμβίβαστη διαδρομή και η συνεχής παρουσία μου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνδυασμό με την εμπειρία μου και τις γνώσεις σε τεχνικά και φλέγοντα πολεοδομικά ζητήματα του Δήμου μας, εγγυώνται την υπεράσπιση όλων των συμφερόντων του Δήμου Σαρωνικού με διαφάνεια, ανιδιοτέλεια και εργατικότητα και για το λόγο αυτό ζητώ την ψήφο σας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” – ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Categories