Ιάσων Μωραιτόπουλος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού. Συνέντευξη -video

Ιάσων Μωραιτόπουλος. Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού με τον συνδυασμό ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Συνέντευξη στον Paraktios.gr – 12/5/19

Το μοντέλο του Δήμου που οραματίζεται. Εκτός από το video, πολύ ενδιαφέρον και το κείμενο πάνω στο οποίο έγινε η συνέντευξη το οποίο και παραθέτουμε

Προέρχομαι από μια πολύτεκνη οικογένεια. Είμαστε 4 αδέλφια. Έχω γεννηθεί στο Λαγονήσι όπου και διαμένω μόνιμα από το 1981. Είμαι παντρεμένος και έχω 2 παιδιά , τον Ποσειδώνα 4 ετών και την Αριάδνη 2 Ετών.
Εδώ και 23 χρόνια εργάζομαι ανελλιπώς στην οικογενειακή μας επιχείρηση στο Λαγονήσι . Παράλληλα είμαι διοικητικό στέλεχος σε άλλες 3, διαφορετικού τύπου, επιχειρησιακές μορφές εταιρειών . Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Ταυτόχρονα με την μαθητική μου, αλλά και αργότερα την φοιτητική μου ιδιότητα συνδεόταν άρρηκτα η επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Σε αυτά τα 23 χρόνια έχω επίσης συμμετάσχει σε δεκάδες διοικητικά , οικονομικά και τεχνικά σεμινάρια , και διατηρώ μια σταθερή και συνεχή παρουσία σε εμπορικές εκθέσεις εντός και εκτός Ευρώπης.
Η καθημερινή και πολύωρη συναναστροφή μου με τον κόσμο αλλά και με τους επιχειρηματίες της περιοχής, μου δίνει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση , να τονίσω το εξής
Γνωρίζω από την αρχή μέχρι και το τέλος αλλά και με ακρίβεια όλα τα προβλήματα , τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις που απασχολούν όλους ανεξαιρέτως τους δημότες μας, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Δεν μένω όμως μόνο εκεί. αυτό που έχει σημασία είναι να βρίσκονται οι λύσεις των εκάστοτε προβλημάτων, σε σύντομο χρόνο αλλά και με το δυνατότερο χαμηλό κόστος, και αυτό είναι κάτι που εφαρμόζω καθημερινώς στην πράξη.

Και εδώ θέλω λίγο να σταθώ.
Είναι αρεστό να λέμε ωραίες λέξεις και ευχάριστο για όποιον μας ακούει, αλλά πιστέψτε με, είναι ακόμα καλύτερο όλα αυτά να γίνονται ΙΣΧΥΡΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΜΕΣΑ! Θέλω λοιπόν σύντομα και με ακρίβεια να αναπτύξω ένα Διοικητικό και Επιχειρησιακό πρότυπο πάνω στο οποίο βασίζω την αποτελεσματικότητα και την άμεση αξιοποίηση του στον δήμο μας.
1. Πρέπει να δούμε τον δήμο μας ως μια δική μας και το τονίζω , επιχείρηση. Είναι το σπίτι μας. Ζούμε εδώ. Οπότε μια επιχείρηση για να δουλέψει σωστά κοιτάμε πρώτα τα έσοδα και τα έξοδα. Θα πρέπει να ελέγχονται καθημερινά τα έσοδα του δήμου μας και στο τέλος του μήνα να μπορούμε πάντα να πληρώνουμε εμπρόθεσμα, τις υποχρεώσεις μας. Προμηθευτές , τεχνικές εταιρίες κλπ. ,και να εκπονούμε όλα τα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας ,οδικό δίκτυο, επισκευές, υποδομές, βοήθεια στις οικονομικά ασθενείς ομάδες και ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
Δεν μπορείς να διοικείς μια επιχείρηση και να αγνοείς τα ταμειακά σου διαθέσιμα! Είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης επαφής με την εταιρική διακυβέρνηση.
2. Διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες που παίρνει απόφασεις ο δήμος μας . Δεν μπορείς να διαχειρίζεσαι χρήματα άλλων και να κινείσαι διαφορετικά.
3. Ενημέρωση των δημοτών μας για σοβαρές αποφάσεις και κινήσεις που πραγματοποιεί ο δήμος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ενεργοί ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΗ την 4ετία.
4. Ανθρώπινο πρόσωπο του δήμου. Ο πολίτης της τοπικής μας κοινωνίας πρέπει εισερχόμενος στον δήμο να νιώθει ότι μπαίνει σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση , που θα τον ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ , θα τον ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ , θα του ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ.
Άρα, εκμεταλλευόμαστε το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό μας (και πιστέψτε ΜΕ, γιατί με πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους συνεργάζομαι εδώ και χρόνια καθημερινά λόγω της δουλειάς μου). Για να προβάλλουμε αυτό το ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ και η γραμμή που θέλω να ακουστεί και να περάσω από αυτό το βήμα είναι: ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΔΗΜΟΤΗΣ και ΜΕΤΑ όλα τα άλλα.
5. Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό μιας επιχείρησης είναι όπως το λέμε καθημερινά, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ. Δηλαδή, θα πρέπει άμεσα να διεκπεραιώνουμε τις όποιες εκκρεμότητες – προβλήματα προκύπτουν . Δεν υπάρχει η φράση θα το κάνω αύριο. Δεσμεύομαι προσωπικά. ΤΟΚΑΝΩ ΤΩΡΑ! Λύνεται το θέμα ,τελειώνει το πρόβλημα. Είναι απλό κύριε Ξυγκάκη, δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για μετά. Δεν μπορούμε να είμαστε μονίμως αναβλητικοί.
6. Αντιμετωπίζουμε με σφαιρικότητα το κάθε πρόβλημα. Δεν είμαστε μονοδιάστατοι. Ξεφεύγουμε από το ΕΓΩ. Οι δημότες μας επέλεξαν για το ΕΜΕΙΣ! Υπηρετούμε τους δημότες μας ,είμαστε ΟΛΟΙ άνθρωποι με προβλήματα και ανάγκες. Δεν ξεχνάμε ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ότι ο καθένας μας βιώνει μια διαφορετική καθημερινότητα με οτι αυτή συνεπάγεται.
7. Ένα θέμα καίριο ,το οποίο με απασχολεί και προσωπικά.
Θα κάνω ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τονώσω και να δημιουργήσω τις συνθήκες αυτές, ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την κρίση που βιώνουμε όλοι οι επαγγελματίες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, και να κερδοφορήσουν. Αυτή είναι δέσμευση όλων μας αλλά και του Πέτρου Φιλλίπου! Θα ενισχύσουμε και θα ρίξουμε κονδύλια στις τοπικές επιχειρήσεις ωστε να τις ισχυροποιησουμε.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω στις ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΕΣ και στους ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ αλλά και σε ΟΛΟ τον εμπορικό κόσμο του Δήμου Σαρωνικού, ότι από σήμερα και στις 26 Μαΐου μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι στον Σαρωνικό Συνεργασία υπάρχουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άνθρωποι ΝΕΟΙ, με ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΟΡΕΞΗ-ΠΑΘΟΣ – ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΞΙΕΣ και ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που μπορούν να κάνουν ΠΡΑΞΗ ΑΜΕΣΑ όλα αυτά που έχουμε ανάγκη!
8. Όραμα, με οριοθέτηση στόχου, καινούργιες ιδέες, σχεδιασμός και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε ουσιαστικά στην πράξη. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.
9. Ο πολίτης έχει ανάγκη να ξέρει οτι τα χρήματα, που τόσο δύσκολα βγαίνουν στις μέρες μας, αξιοποιούνται και δεν πάνε χαμένα. Γίνεται πραγματικό έργο. Να είμαστε ρεαλιστές. Μόνο με σκληρή δουλειά και αυστηρό σχεδιασμό έχουμε αποτέλεσμα. Και να προσθέσω το εξής’ ότι με την ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΜΕ αρκετά, με την σκληρή δουλειά ΚΑΤΟΡΘΩΝΟΥΜΕ τα πάντα! Και αυτό , πιστέψτε με το ξέρω πολύ καλά.
Μιάς και μιλάμε για δουλειά, θα ήθελα να σταθώ σε ένα ακόμα σημείο του Διοικητικού – Επιχειρησιακού -σφαιρικού αυτού προτύπου ,που είναι πάντα ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ και έχει σημασία αυτό!
ΥΠΑΡΧΕΙ προσωπικά σε εμένα αλλά και σε αρκετούς νέους ανθρώπους δυναμικούς και με γνώσεις οι οποίοι βρίσκονται στον συνδυασμό μας, η ατελείωτη όρεξη και ανάγκη για προσφορά και διεκπεραίωση ακόμα και των πιο δύσκολων σχεδίων με τον κρατικό αλλά και ευρωπαϊκό μηχανισμό. Και αυτό είναι μια πρόκληση, ώστε να αποκομίσουμε όσον το δυνατό περισσότερη βοήθεια μπορούμε από τα αναπτυξιακά πακέτα που υπάρχουν ετησίως για τον δήμο μας, και επιτέλους να μην είμαστε θεατές όλων αυτών που συμβαίνουν. Αλλά να είμαστε ΕΜΕΙΣ αυτοί που τρέχουμε, ΕΜΕΙΣ αυτοι που διοικούμε, ΕΜΕΙΣ αυτοι που αποφασίζουμε τελικά για την ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!
Αυτό είναι το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ μοντέλο που μπορεί ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.
ΕΙΜΑΙ και είμαστε ΕΔΩ για να πάρουμε όλη την ευθύνη, να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να κατορθώσουμε ότι μέχρι σήμερα (οι άλλοι θεωρούν όνειρο) ΜΕ ΕΡΓΑ – ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΜΕΣΑ!

Λένε κάποιοι, και δεν είναι λίγοι, ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, ακόμα και αν εμείς οι νέοι ασχοληθούμε με την πολιτική διοίκηση γιατί ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Απαντάω λοιπόν σε όλους αυτούς που έχουν χάσει, και δικαιολογημένα ίσως, την εμπιστοσύνη τους.
Είμαι και είμαστε εδώ,
ΟΛΟΙ εμείς που μοιραζόμαστε την αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, για τον τόπο μας.
ΟΛΟΙ εμείς που δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε αλλά έχουμε πολλά για να παλέψουμε.
ΟΛΟΙ εμείς που η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και δεν θα φύγουμε ποτέ από εδώ!
ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ λοιπόν και είμαστε πολλοί με αστείρευτη ενεργεία και ΠΙΣΤΗ στο ΔΙΚΑΙΟ και το ΣΩΣΤΟ , να σας δώσουμε ΔΙΕΞΟΔΟ και ΛΥΣΕΙΣ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Categories