Κοινότητα Κουβαρά: Ο Κώστας Στεργίου είναι ο Πρόεδρος από την 1η Σεπτεμβρίου

Σε συνέχεια της ανάρτησής μας για την σύνθεση των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας όπου αναφέρονται τα εκλεγέντα μέλη είχαμε αναφέρει τα ονόματα :

Στεργίου Κ – Βασιλείου Κ – Κοντογιάννης Στ (από τον συνδυασμό του Π. Φιλίππου που κατέλαβε την πρώτη θέση)

Κίτσος Γιάννης – Σόφος Δημ- Γκίνη Αγγελική (από τον συνδυασμό Σωφρόνη που κατέλαβε την 2η θέση)

Πρίφτης Δημήτρης (από συνδυασμό Τσιγαρίδα)

και είχαμε αναφέρει πως τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου θα εκλέξουν την 1η Σεπτ 19, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Κουβαρά μεταξύ Στεργίου και Κίτσου, εφόσον δεν έχει συγκεντρωθεί το 50% +1 ψήφο από τον πρώτο συνδυασμό, σύμφωνα με πληροφόρηση από τον νυν Πρόεδρο Γ Κίτσο ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι κανείς συνδυασμός δεν έχει λάβει αυτό το ποσοστό. Ο Γιάννης Κίτσος όμως, θεωρεί πως  στον υπολογισμό του ποσοστού θα πρέπει στα έγκυρα να προστεθούν και τα ακυρα-λευκά, ενώ κατά τη γνώνη μας αυτό δεν ισχύει.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Κώστα Στεργίου, ο οποίος μας έδωσε τα νούμερα από τα πρακτικά της ψηφοφορίας, προκύπτει πως ψήφισαν 1224 και από αυτά τα ψηφοδέλτια, τα έγκυρα ήταν 1156 ενώ βρέθηκαν 48 άκυρα και 20 Λευκά. Τον συνδυασμό ψήφισαν 594 και συνεπώς το ποσοστό είναι 594/1156=51,38%

Εφόσον είναι σωστά τα νούμερα που μας δίνει ο Κ.Στεργίου , υπάρχει η εκλογή του από τώρα χωρίς να απαιτείται ψηφοφορία.

Για να ισχυροποιήσουμε όσα γράφουμε περί υπολογισμού ποσοστών, παραθέτουμε το επίσημο αποτέλεσμα του Δήμου Σαρωνικού που μεταδόθηκε από το ΥΠΕΣ χθες βράδυ. Αν διαιρέσει κάποιος τον αριθμό ψήφων που έλαβε κάποιος συνδυασμός με τον αριθμό ΕΓΚΥΡΩΝ, προκύπτει το ποσοστο επιτυχίας και δεν συμπεριλαμβάνονται στον υπολογισμό τα άκυρα και λευκά.

 

Categories