«Καθάρισαν» εύκολα Μπακογιάννης και Πατούλης – Ανατροπή με Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη

Οι σημερινές επαναληπτικές εκλογές αφορούν την ανάδειξη επτά περιφερειαρχών και 229 δημάρχων
Στο επίκεντρο βρίσκονται η περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης
Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο εμφανίζεται μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες
Έληξε ο Β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο οποίος ανέδειξε δήμαρχο Αθηναίων τον Κώστα Μπακογιάννη, περιφερειάρχη Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, ενώ στη Θεσσαλονίκη είχαμε την έκπληξη της κάλπης, καθώς επικράτησε ο Κωνσταντίνος Ζερβός για τον κεντρικό δήμο, παρά το γεγονός ότι στον Α’ γύρο τερμάτισε δεύτερος.

Αναλυτικότερα, ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, καθώς με ενσωματωμένο το 93,43% λαμβάνει το 65,23% των ψήφων έναντι 34,77% του Νάσου Ηλιόπουλου. Με καταμετρημένες περίπου 145.000 ψήφους, ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τις 89.600, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος 47.750. Τα άκυρα είναι περίπου 3.000 και τα λευκά σχεδόν 5.000.

Σαφές προβάδισμα κατέγραψε ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος με ενσωματωμένο περίπου το 90% λαμβάνει 65,89% των ψήφων έναντι 34,11% της Ρένας Δούρου.

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, μπορεί στον Α΄ γύρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας να εξασφάλισε τη δεύτερη θέση έναντι του τρίτου Γ. Ορφανού με διαφορά λίγων ψήφων, ωστόσο στον β΄ γύρο επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς με ενσωματωμένο το 96% των ψήφων, καταλαμβάνει ποσοστό 66,82% (56.500 ψήφοι ). Ο συνυποψήφιός του, Νίκος Ταχιάος, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ, λαμβάνει 33,18% (28.000 ψήφοι).

Γενικά η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ωστόσο εμφανίστηκε μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες, γεγονός που προβλημάτισε τα επιτελεία των κομμάτων.

Μείνετε συντονισμένοι στο altsantiri.gr για LIVE ενημέρωση των αποτελεσμάτων:

Παρακολουθήστε LIVE από το altsantiri.gr την εξέλιξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, στον απόηχο των ευρωεκλογών και εν αναμονή των εθνικών εκλογών. Δείτε τη συνέχεια πατώντας ΕΔΩ

Categories