Αποκάλυψη στη δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν με πυροσβεστήρα, έκαψαν τη σορό του

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον βασικό κατηγορούμενο

Πρώην συγκρατούμενη της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης με έγγραφό της αποκάλυψε ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη για λύτρα, στη συνέχεια δολοφονήθηκε και η σορός του κάηκε
Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον βασικό κατηγορούμενο – Πρότεινε την ενοχή του, όπως και των άλλων τριών συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση εξαφάνισης
Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της, ανέφερε πως πιστεύει ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν βρίσκεται στη ζωή – Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.
Καταπέλτης ήταν την Τρίτη (11/6) η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείο (δεύτερος βαθμός) στη δίκη για την υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου, ζητώντας την ενοχή του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικασθεί σε ισόβια.

Παράλληλα, είχαμε αποκάλυψη από πρώην κρατούμενη που φέρνει ανατροπές στην υπόθεση της δολοφονίας, καθώς αναφέρει ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου απήχθη για λύτρα, στη συνέχεια δολοφονήθηκε και η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας. Μιλάμε για γυναίκα που ήταν συγκρατούμενη με την σύζυγο του φερόμενου ως εγκεφάλου της απαγωγής και της δολοφονίας.

Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέφερε πως πιστεύει ότι ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν βρίσκεται στη ζωή και είπε πως «τον σκότωσαν με πυροσβεστήρα». Ολοκληρώνοντας την αγόρευση της η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο Π.Μ. για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Ακόμη ζήτησε να κηρυχτούν ένοχοι τρεις ακόμη κατηγορούμενοι της υπόθεσης για επί μέρους πράξεις. Δεν απέκλεισε, μάλιστα, το ενδεχόμενο μετά την απόφαση να ασκήσει ποινική δίωξη και σε βάρος άλλων προσώπων.

Το έγγραφο με την αποκάλυψη από πρώην κρατούμενη

Όπως είπαμε, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν το έγγραφο που προσκομίστηκε στην εισαγγελέα, μετά το τέλος της αγόρευσης της, με την κατάθεση πρώην συγκρατούμενης της συζύγου του βασικού κατηγορούμενου. Στο έγγραφο η πρώην κρατούμενη αναφέρει ότι την περίοδο 2014-2015 που βρισκόταν στις φυλακές Ελαιώνα Θηβών, η σύζυγος του Π. Μιχαλεάκου της είχε αναφέρει ότι η απαγωγή του Μάριου διαπράχθηκε με σκοπό τα λύτρα, ότι ο 26χρονος έχει δολοφονηθεί και πως η σορός του κάηκε στο Άνω Διακοφτό Αχαΐας.

«Τον σκότωσαν ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης με τους συνεργούς του»

Από την πλευρά της η εισαγγελέας, τόνισε ο Μάριος Παπαγεωργίου – η σορός τους δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα – είναι νεκρός. Και αυτό διότι, όπως ανέφερε, «τον σκότωσαν ο Π.Μ. (πρόκειται για τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης) με τους συνεργούς του».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι δράστες «κατάφεραν το θανατηφόρο πλήγμα» στο θύμα τους, ενώ οι ενέργειες του Π.Μ δεν ήταν τυχαίες. «Οι χειρισμοί του ήταν προσεκτικά σχεδιασμένοι. Γιατί σκότωσε το Μάριο; Μόνο εκείνος και οι συνεργοί του ξέρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Π.Μ., για την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2012.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον βασικό κατηγορούμενο ως έναν «άνθρωπο πανέξυπνο και μεθοδικό, με μεγάλη ικανότητα πειθούς» , ο οποίος, όπως είπε, κατάφερε να γίνει «το στήριγμα» της μητέρας του Μάριου, Βαρβάρας Θεοδωράκη». Σκοπός του κατηγορουμένου ήταν να αποσπάσει χρήματα από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

«Οργάνωσε την απαγωγή»

Κατά την εισαγγελέα ο Π.Μ. ήταν εκείνος «που έστησε την απαγωγή του Μάριου, προσποιούταν δήθεν τον διαπραγματευτή και απέτρεπε τη μητέρα του 26χρονου να πάει στην αστυνομία». Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Π.Μ. «κατάφερε να αποτελεί τον πιο στενό φίλο της Βαρβάρας Θεοδωράκη, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία στο γιο της. Ο βαθμός εξάρτησής της ήταν τέτοιος που δεν αντιδρούσε σε ό,τι της έλεγε, είχε μετατραπεί σε άβουλο πιόνι του».

Επικαλούμενη δε, μαρτυρίες, τηλεφωνικές κλήσεις, αλλά και ευρήματα, όπως το αίμα του νεαρού φοιτητή που εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του, η εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο πως ο Π.Μ. ήταν αυτός που κατάφερε το θανατηφόρο πλήγμα στο Μάριο.

«Όταν ο Μάριος έρχεται αντιμέτωπος με τον βασικό Π.Μ, βλέπει τι κάνει ο άνθρωπος που ο νεαρός είχε τοποθετήσει πάνω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τότε ο Μάριος βλέπει το αληθινό πρόσωπο του κατηγορουμένου που τον θεωρούσε ως πατέρα και αντιδρά, κάτι που δεν άρεσε στον κατηγορούμενο που σκέφτεται: ποιος είναι αυτός που αντιδρά έτσι; Ποιος είναι αυτός που θα του ακυρώσει το χρόνιο σχεδιασμό; …Τότε ο κατηγορούμενος παίρνει τον πυροσβεστήρα και του επιδίδει καίριο πλήγμα. Λόγω του τραυματισμού ο Μάριος θα καταλήξει λίγες ημέρες μετά», ανέφερε…

«Είχε σχεδιάσει να απαγάγει και τη μητέρα του Μάριου»

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ο Π.Μ, εκτός από την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου είχε σχεδιάσει ή να απαγάγει και τη μητέρα του ή να τη ληστέψει, προκειμένου να καταφέρει τελικά να αποσπάσει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει η Βαρβάρα Θεοδωράκη, πιστεύοντας ότι εκείνη δεν είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος «δεν υπολόγισε την επιμονή και την αντοχή της μάνας, η οποία βλέποντας ότι έχει χάσει τα ίχνη του παιδιού της μετασχηματίζεται σε ατσάλι…».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, με τις δηλώσεις της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου και των δικηγόρων των δυο πλευρών, των κ.κ. Νίκου Ρουσόπουλου και Μανώλη Αναστασάκου:

Πηγή: lawandorder.gr

altsantiri.gr

Categories