Η εκδήλωση του Συλλόγου Αγ. Ειρήνη. “ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΣ” (Ο θεμελιωτής της Ελληνικής μουσικής)

ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΣ (Ο θεμελιωτής της Ελληνικής μουσικής)
Η εκδήλωση του Προσφυγικού Φωκιανού Συλλόγου μας << Σύλλογος Αγία Ειρήνη>> το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία !!!
Το μυστικό ήταν αφενός το πολύ ενδιαφέρον θέμα της παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου του Φωκιανού συγγραφέα Απόστολου Γονιδέλλη για τον θεμελιωτή της Ελληνικής Μουσικής Τέρπανδρο Αντισσαίο (το πρώτο που εκδίδεται για τον Τέρπανδρο) με καταγωγή από την Λέσβο & αφετέρου ο συνδυασμός με το μουσικό σχήμα ΣΜΙΓΑΔΙ & τις σπουδαίες μουσικές γέφυρες που μας προσέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου . Αρχαία, βυζαντινή, νεώτερη, παραδοσιακή μουσική υπό την μαεστρική καθοδήγηση από τον σπουδαίο Κυριάκο Γκουβέντα , τον σημαντικό δάσκαλο βυζαντινής & παραδοσιακής ελληνικής μουσικής Δημήτρη Μιχαλόπουλο αλλά & την δική μας ερμηνεύτρια της καρδιάς μας Φωκιανή Αναστασία Βογιατζή – Μιχαλοπούλου υποστήριξαν με ιδανικό τρόπο την εκδήλωση!!!
Ο κόσμος καθηλώθηκε στην κυριολεξία επί 1,5 ώρα περίπου & μετά το τέλος της εκδήλωσης εξελίχθηκε σε Μικρασιατικό γλέντι πάντα με την μουσική συνοδεία από το Σμιγάδι !
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας, στα μέλη του Δ.Σ. πού δούλεψαν πολύ για την πραγματοποίηση της συγκινητικής αυτής βραδιάς & ιδιαίτερα στην Πρόεδρο μας Ελένη Δανιήλ!
Τέλος ευχαριστούμε τούς συμπατριώτες κυρίως Μικρασιάτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως η Πρόεδρος του Μικρασιατικού προσφυγικού Συλλόγου << Ο Άγιος Γεώργιος>> Ψυχικού Κα Ντίνα Μακαντάση καθώς & τον Αντιπρόεδρο του Προσφυγικού Συλλόγου << Η Σπάρτη Μικράς Ασίας>> Νέας Ιωνίας, Κον Κοσμά Χατόγλου.
Γιάννης Κιουλέκας (Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου)

Δείτε το video

Categories