Παρέμβαση του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» στην έναρξη του Δ Σ Σαρωνικού στις 28/6 σχετικά με την προσχολική αγωγή στο Δήμο

Παρέμβαση του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου» στην έναρξη της 15ης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού 28-06-2019 και ώρα 13:00 σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την υλοποίηση της προσχολικής αγωγής στο Δήμο

Σε συνέχεια σειράς ανακοινώσεών μας ΕΔΩ & ΕΔΩ & ΕΔΩ ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών για το σχ. έτος 2019- 20, 35 νήπια-προνήπια που αντιστοιχούν σε 2 σχ. τμήματα στη δημοτική κοινότητα Καλυβίων μένουν χωρίς σχ. στέγη. Επίσης το ίδιο συμβαίνει για 10 μαθητές νηπιαγωγείου στη Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας.
Μετά από το αίτημά μας για συνάντηση με το Δήμαρχο Σαρωνικού με θέμα την ολοκλήρωση των αναγκών σχ. αιθουσών και υποδομών την Τετάρτη 19/6/19 λάβαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο πρωτοβάθμιας επιτροπής και αντιδήμαρχο παιδείας για την πορεία υλοποίησης της δίχρονης προσχολικής, μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΔΕΠ παρουσία του προέδρου της Ένωσης Γονέων.
Καμία εξέλιξη δεν υπάρχει στο επίμαχο ζήτημα. Μία προκατασκευασμένη αίθουσα (από τις 5 που αιτήθηκε ο Δήμος) εγκρίθηκε από το Υπουργείο για το 3ο Ν/Γ Αναβύσσου. Στην αυτονόητη απαίτηση μας για εξεύρεση ενός αξιοπρεπούς και ασφαλούς χώρου για τη στέγαση των μαθητών στα Καλύβια ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε για άμεση αναζήτηση του.
Παράλληλα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα εκτιμούσε τις ανάγκες μετατροπής παρακείμενου κτίσματος στο 1ο Ν/Γ Σαρωνίδας για να καλύψει τους 10 επιπλέον εγγεγραμμένους μαθητές.
Καταληκτικά ο αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το ζήτημα στο Δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί έστω και τώρα ( με ανησυχητικά μεγάλη καθυστέρηση) δαπάνη για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες αίθουσες για την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Με έντονη ανησυχία διαβάσαμε ότι στην Η.Δ . για τη συνεδρίαση 28/6/19 το θέμα δεν περιλαμβάνεται.
Καλούμε:
 τη Δημοτική αρχή έστω και τώρα να θέσει το ζήτημα προ ημερησίας διατάξεως
 το Δημοτικό Συμβούλιο να διασφαλίσει με την απόφασή του το αναφαίρετο δικαίωμα πρόσβασης όλων των παιδιών στο δημόσιο νηπιαγωγείο που βρίσκεται εγγύτερα της κατοικίας τους και να αποτρέψει με την επιλογή του την ταλαιπωρία μαθητών και γονέων
 την Ένωση Γονέων να στηρίξει με την παρουσία της και να ενημερώσει τα μέλη της για την τρέχουσα κατάσταση
 τους ενδιαφερόμενους γονείς για να διεκδικήσουμε από κοινού το αυτονόητο δικαίωμα της αξιοπρεπούς φοίτησης των παιδιών τους σε ασφαλή σχ. κτίρια
Αντιπροσωπεία του συλλόγου από μέλη Δ.Σ. και συναδέλφους θα παρέμβει στην έναρξη της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 28/6/19 13:00 προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα αναγκαία μέτρα και τις δαπάνες για την εξασφάλιση των κατάλληλων αιθουσών για την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο.

Για το Δ.Σ.
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Βιολέττα Πατέλη Γιάννης Ρούπας

ΑΠ 160 Παρέμβαση του συλλόγου στην 15η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού 28

Categories