Δ.Τ-«Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού που έγινε ποτέ στην πόλη μας.»

Ο κ. Φιλίππου με εξώδικο που απέστειλε χθες, ζήτησε να σταματήσει το έργο που αφορά την «Ενεργειακή Αναβάθμιση- Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Δήμου Σαρωνικού, με εφαρμογές Smart – Cities».

Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν έχει φαίνεται ακόμη αντιληφθεί ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει και δεν μπορεί πλέον να πολιτεύεται λαϊκίζοντας και λέγοντας ψέματα. Είναι καιρός να σοβαρευτεί. Το έργο του ηλεκτροφωτισμού δεν πρόκειται να σταματήσει για πολλούς λόγους.

Καταρχήν, ο κ. Φιλίππου βιάζεται. Ξεχνά ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου. Ως τη μέρα αυτή, είναι απλά αντι-περιφερειάρχης Αττικής, κι όχι δήμαρχος Σαρωνικού. Ας φροντίσει λοιπόν να ασκήσει τις βδομάδες που απομένουν τα καθήκοντά του με επάρκεια και υπευθυνότητα, ώστε να μην καούν πάλι στη βάρδια του δεκάδες άνθρωποι όπως έγινε στο Μάτι πριν ένα χρόνο, που έλειπε στο εξωτερικό. Κι ας αφήσει τη σημερινή διοίκηση να υλοποιήσει το έργο της.

Δεύτερον, ο κ. Φιλίππου πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν ακυρώνονται με εξώδικες δηλώσεις του, ούτε οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε διεθνείς διαγωνισμοί που έχουν μάλιστα εγκριθεί ως προς τη νομιμότητά τους, από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας δεν εξαρτώνται από τις διαθέσεις του κ. Φιλίππου, αλλά από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Αν θέλει να ακυρώσει το διαγωνισμό και το έργο, ας περιμένει να γίνει δήμαρχος πρώτα και μετά να προβεί σε όλες τις νόμιμες πράξεις, που πιστεύει ότι πρέπει να κάνει. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του, όχι μόνον δεν πρόκειται να ακυρώσει το έργο, αλλά θα γίνει και φανατικός υποστηρικτής του. Τα όσα λέει περί δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν ότι άλλος είναι ο πραγματικός σκοπός του. Δεν έχουμε ξεχάσει π.χ. ότι δημόσια διαφωνούσε με την ιδιοκτησία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής μας, αλλά ιδιωτικά της έκανε όλα τα χατίρια και συνεργαζόταν μαζί της. Είναι γνωστές οι μικροπολιτικές «κουτοπονηριές» του, απλά τώρα είμαστε όλοι υποψιασμένοι και δεν ξεγελιόμαστε.

Τρίτον, θα έπρεπε ο κ. Φιλίππου να γνωρίζει πριν στείλει τα εξώδικα, ότι ήδη μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί 4.000 νέα φωτιστικά σώματα σε όλο το Δήμο. Αν σταματήσει όπως ζητά το έργο, αυτά τα φωτιστικά σώματα τι θα γίνουν; Τι θα γίνει επίσης με τις ρήτρες που προβλέπονται στη σύμβαση; Θα υποχρεώσει τους δημότες του Δήμου Σαρωνικού να πληρώσουν μερικά εκατομμύρια στον ανάδοχο για να ικανοποιήσει τα καπρίτσια του; Πόσα καινούρια χρέη θα μας φορτώσει, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του;

Τέλος, προειδοποιούμε τον κ. Φιλίππου ότι θα ασκήσουμε ως αντιπολίτευση το θεσμικό μας ρόλο και θα τον υποχρεώσουμε να σεβαστεί τη νομιμότητα. Κάθε απόφαση του θα περνά από τον έλεγχο του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο δεν πρέπει να ξεχνά ότι δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία. Αν νομίζει ότι θα του επιτρέψουμε να μετατρέψει το Δήμο Σαρωνικού σε «γαλατικό χωριό» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γελασμένος. Αν ελπίζει ότι θα επιτρέψουμε στον τόπο μας να επικρατήσει το ψέμα, ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, θα διαψευστεί.

Να γνωρίζει καλά ο νέος δήμαρχος ότι δεν θα επιτρέψουμε να πάνε χαμένα όσα με κόπο έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Όχι μόνον δεν θα του επιτρέψουμε να ακυρώσει έργα της δικής μας διοίκησης που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά θα τον υποχρεώσουμε να υλοποιήσει και όλα όσα είχαμε ως Διοίκηση προγραμματίσει να κάνουμε, τα οποία ο ίδιος πολέμησε προεκλογικά.

Ο κ. Φιλίππου ή θα σοβαρευτεί, ή θα τον ταράξουμε στη νομιμότητα.

Γεώργιος Β. Σωφρόνης

Δήμαρχος Σαρωνικού

 

Categories