ΔΣ Σαρωνικού 28/6/19, χωρίς απαρτία και παρέμβαση Συλλόγου “Κ ΣΩΤΗΡΙΟΥ” για την προσχολική αγωγή στο Δήμο. video

Δεν συγκεντρώθηκε η απαραίτητη απαρτία των 14 Δημοτικών Συμβούλων στην συνεδρίαση της 28/6/19 και η επανάληψη της συνεδρίασης ορίστηκε ως κατεπείγουσα για την Δευτέρα 1/7/19 με μοναδικό θέμα την “Προμήθεια καυσίμων κίνησης και λιπαντικών του Δήμου Σαρωνικού» του μηνός Ιουλίου 2019 και απευθείας ανάθεση της «Προμήθειας των καυσίμων κίνησης, θέρμανσης και λιπαντικών του Δήμου Σαρωνικού». Ο λόγος του κατεπείγοντος της συνεδρίασης είναι η άμεση ανάγκη για την προμήθεια καυσίμων προκειμένου να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, να εξασφαλιστεί η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και όλων των οχημάτων του Δήμου, εφόσον η σύμβαση του Δήμου με τον πρατηριούχο λήγει στις 30-6-2019, όπως τονίζεται στην αιτιολόγηση του κατεπείγοντος.

Ωστόσο ακόμα και χωρίς απαρτία η προγραμματισμένη από τον Σύλλογο “Κ Σωτηρίου” παράσταση- διαμαρτυρία, έγινε κανονικά και το Σώμα άκουσε με προσοχή τις θέσεις των εκπροσώπων του Συλλόγου σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα της υλοποίηση της προσχολικής αγωγής στο Δήμο σύμφωνα με τον νέο νόμο, του οποίου η εφαρμογή  βρίσκει χωρίς “στέγη”, 35 νήπια-προνήπια που αντιστοιχούν σε 2 σχ. τμήματα στη δημοτική κοινότητα Καλυβίων και  10 μαθητές νηπιαγωγείου στη Δημοτική Κοινότητα Σαρωνίδας.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις του Δημάρχου Σαρωνικού, της Προέδρου του ΔΣ και του Προέδρου της Α’βάθμιας Σχολικής επιτροπής του Δήμου και όλοι διαβεβαίωσαν πως έχουν ήδη γίνει ενέργειες ώστε κατά την έναρξη των μαθημάτων να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ακολουθεί video της συζήτησης, από τον paraktios.gr

Categories