Π. Φιλίππου: “Η σύμβαση για τα LED θα ελεγχθεί. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και η πρόσφατη λαϊκή εντολή”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30.06.2019

« Η σύμβαση για τα LED θα ελεγχθεί. Αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον και η πρόσφατη λαϊκή εντολή»

H ανακοίνωση του απερχόμενου δημάρχου σχετικά με τα LED φανερώνει ότι αρνείται επιμόνως να αποδεχθεί και να κατανοήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι και σαφές και ξεκάθαρο. Ως νέα διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού λοιπόν, έχουμε την υποχρέωση να υλοποιήσουμε την εντολή που λάβαμε από τους πολίτες, οι οποίοι με την ψήφο τους καταδίκασαν την πολιτική και τις επιλογές της απερχόμενης διοίκησης.

Σε ό,τι αφορά το έργο του ηλεκτροφωτισμού, η θέση μας είναι σταθερή και συνεπής. Το έργο το θεωρούμε αναγκαίο, ως εκ τούτου το συμπεριλαμβάνουμε στα μεγάλα έργα. Συνοδεύεται όμως από μια λεόντεια σύμβαση που χρεώνει τους δημότες και τον Δήμο μας, παράλογα και προκλητικά.

Ρητά και κατηγορηματικά λοιπόν θα ελέγξουμε με όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε τη σύμβαση αυτή. Την πρωτοβουλία αυτή θα έπρεπε να είχε αναλάβει ο ίδιος ο κ. Σωφρόνης, για να διώξει αυτή τη βαριά σκιά που συνοδεύει το έργο, αν πράγματι πίστευε ότι όλα έγιναν στη βάση της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος και αν πράγματι πολιτευόταν με σύνεση και όχι με αλαζονεία.

Ο κ. Σωφρόνης όμως ακόμη και σήμερα αρνείται να μιλήσει για την ταμπακιέρα, για το κόστος του έργου δηλαδή και εξαντλείται σε απειλές περί του ποιος έχει την πλειοψηφία στο Δήμο. Οφείλουμε λοιπόν να του υπενθυμίσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και να υπογραμμίσουμε ότι κάθε δήλωση ή ενέργεια που το αμφισβητεί αποτελεί εκτροπή της δημοκρατικής εντολής των συνδημοτών μας.

Τέλος, του λέμε να μην ανησυχεί για την τήρηση της νομιμότητας. Ας ρωτήσει τον κειμενογράφο του, ποιός, ποιά ιστορική περίοδο και για ποιόν λόγο διατύπωσε το ιστορικό: « θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Τότε μόνον -όταν το πληροφορηθεί- θα αντιληφθεί ποιος έχει το βάρος του ελέγχου και της περιφρούρησης της νομιμότητας σε συμβάσεις και αποφάσεις που αφορούν το Δήμο και το παραλιακό μέτωπο.

Από το Γραφείο Τύπου

Categories