Η φάση που η ΝΔ τελικά ψήνεται με τις Πρέσπες είναι ο απόλυτος μακεδονικός κουβάς (Σάτιρα)

Η νέα κυβέρνηση επανεκτίμησε με πολλή σύνεση την άποψη της για τη συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία και οι Μακεδονομάχοι περνάνε δύσκολες ώρες

Ως μία αναστροφή που θα ζήλευε και ο πιο βετεράνος οδηγός του WRC ή η μια πιρουέτα που θα ενέκρινε πιο παλιά καθηγήτρια μπαλέτου των Μπολσόι έχει ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας 10ημερο διακυβέρνησής της η Νέα Δημοκρατία. Το θέμα είναι φυσικά το πιο καυτό τόπικ της προηγούμενης χρονιάς, το ζήτημα που μοίρασε τη χώρα μας στα δύο (μπορεί και στα τρία ή στα τέσσερα), τη διαμάχη που ξανάφερε τη λέξη Μακεδονομάχος στο προσκήνιο 100 χρόνια μετά, το debate που ανέδειξε τις πιο φαντεζί κινηματικές γκαρνταρόμπες.

Μιλάμε φυσικά για την απευθείας παραχώρηση του 70% της χώρας μας στον Τζωρτζ Σόρος, δηλαδή τη διαβόητη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ψηφίστηκε στις 25 Ιανουαρίου. Η ΝΔ είχε καταψηφίσει τότε την Συμφωνία των Πρεσπών, με την όλη φάση να κλείνει με τους πανηγυρισμούς του ΝΑΤΟ και τα κλάμα του Θεούλη:

Το μεγάλο ζήτημα ήταν φυσικά το εξής: Οι καταγγελίες της Συμφωνίας, τα μαθήματα πατριδογνωσίας και η βόλτα στο δρόμο με τους Μακεδονομάχους έβγαλαν σίγουρα γούστα για τη γαλάζια παράταξη, αλλά αν η Νέα Δημοκρατία έβγαινε κυβέρνηση, θα έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει για ένα ζήτημα το οποίο α) έχει λήξει με επίσημο τρόπο και β) το στηρίζει όσο δεν πάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και γενικά όλους αυτούς με τους οποίους η ΝΔ είναι ο υποτιθέμενος πρώτος κατά προτίμηση συνομιλητής, παρά την προσπάθεια του Τσίπρα να μας πείσει ότι το τραγούδι πάει «ΝΑΤΟ πετιέται».

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι αν μη τι άλλο, είναι και large και υπεύθυνο κόμμα. Ξεκίνησε λοιπόν κάνοντας Γενικό Γραμματέα Αθλητισμό τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος ως βουλευτής του Ποταμιού ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο, γιατί όπως είπε γρήγορα γρήγορα ο νέος Γ.Γ., η ΝΔ έχει δεύτερες σκέψεις για τη Συμφωνία τώρα που δεν έχουμε μπροστά μας εκλογές:

«Το κλίμα στη ΝΔ [για τη συμφωνία των Πρεσπών] είναι τώρα διαφορετικό. Νομίζω ότι θα κινηθεί σε πλαίσιο για το πώς θα αποκομίσουμε τα περισσότερα οφέλη από τη συμφωνία και όχι να την καταργήσουμε.»

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο γίγαντας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Στο συνέδριο του Economist, δήλωσε τα εξής: «Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας που έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη Συμφωνία των Πρεσπών, μας αφήνουν χώρο για να κάνουμε περισσότερα στο χώρο της οικονομίας.» Διαβαστε τη συνεχεια ΕΔΩ

Luben.tv

Categories