Γαύδος: Νοικιάζουν μέσω Airbnb… «καβάτζες» με ίσκιο – Τι απαντά η δήμαρχος

Σάλο έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο, έχουν κάνει την “εμφάνισή” τους περιστατικά ενοικίασης, μέσω Airbnb, σημείων με ίσκιο για καλύτερο ελεύθερο κάμπινγκ.

Η παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες του νησιού, βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης πολλών παραθεριστών που επιλέγουν το ελεύθερο κάμπινγκ.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η απερχόμενη δήμαρχος Γκέλη Καλλίνικου, έκανε λόγο για ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία των Χανίων και μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και συνέλευσης παραθεριστών, έλαβε τέλος.

Η κ. Καλλίνικου σημειώνει:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί. Ένα μεμονωμένα περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος. Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβάτζες δεν επιτρέπονται».

aftodioikisi.gr

Categories