Βασίλης Μπούτσης Ο άνθρωπος που… «τον σταύρωσαν» και είπε κι ευχαριστώ! mini συνέντευξη.

Χωρίς αμφιβολία ένας από τους μεγάλους νικητές των εκλογών είναι ο Βασίλης Μπούτσης που σταυρώθηκε με τους περισσότερους σταυρούς ever και συνετέλεσε σημαντικά στην εκλογική νίκη του συνδυασμού “ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, του Πέτρου Φιλίππου.

Τον προσκάλεσα σε μία mini  συνέντευξη χωρίς κάμερα, με τον κλασικό τρόπο της μαγνητοφώνησης, για να πάρω τις πρώτες του δηλώσεις πριν αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου 19.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στο cafe 1920 στα Καλύβια το απόγευμα της Παρασκευής 26/7.

(Α.Ξ.)

Βασίλη, καταρχάς να πω συγχαρητήρια για την νίκη της παράταξης “Σαρωνικός Συνεργασία” και τη δική σου εντυπωσιακή εκλογή . Σε τι νομίζεις πως οφείλεται αυτή η επιτυχία?

Ήταν μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε από όλους μας, με πρώτο τον Πέτρο. Όλοι δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτήν την προσπάθεια. Πάντα πίστευα πως η αλήθεια, η λογική, η διαφάνεια, ο άξιος λόγος, οι καθαρές εξηγήσεις και η αγάπη για το Δήμο μας είναι οι μεγάλες αξίες που τελικά θα «ακούσουν» οι συμπολίτες μας.
Προσπαθήσαμε να εξαφανίσουμε το σκοτάδι πλάνης και παραπλάνησης. Να αλλάξουμε την εικόνα, στις όποιες ψυχοπάθειες. Να μιλήσουμε με λογική στους όποιους εξτρεμισμούς. Κυρίως να πατήσουμε φρένο στην αφρίζουσα πολιτική ψευδολογία. Σε διχαστικά διλλήματα.
Τελικά αποδείχτηκε πως αυτό ήθελαν οι συμπολίτες μας. Οι δημοτικές εκλογές ήταν μια μεγάλη νίκη όλων των υποψηφίων του “Σαρωνικός Συνεργασία” γιατί κατάφεραν και μετάδωσαν τις αξίες μας στον κόσμο του Δήμου. Είτε εκλέχτηκαν είτε όχι, όλοι αξίζουν συγχαρητήρια!

Αυτό μου δίνει την πάσα για την επόμενη ερώτηση: 1670 σταυροί!! Πρώτος και με μεγάλη διαφορά. Τι έχεις να πεις στον κόσμο γι αυτό;

Δεν έχω λόγια! Πραγματικά!! Είναι πολύ μεγάλη η τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου. Είναι κάτι το μοναδικό. Μια αίσθηση ζεστασιάς και αγάπης, αλλά ταυτόχρονα είναι και το βαρύ αίσθημα απόλυτης ευθύνης απέναντι σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μου που με έφεραν πρώτο. Αυτή η πρωτιά σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες. Αυτή η πρωτιά απαιτεί δουλειά. Πολύ δουλειά. Όλα τα 24ωρα! Προπαντός, πάθος επιτυχίας. Αυτή η πρωτιά απαιτεί ολοκληρωμένα έργα στην πράξη. Προσωπικά έτσι νοιώθω. Κι αυτό θα κάνω, μέρα – νύχτα.
Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως αυτό που λέω, το εννοώ. Θα ήθελα όμως να μιλήσω και σε όσους δε με ξέρουν. Και σε όσους δεν με προτίμησαν. Είμαι ένας άνθρωπος με πολύ πείσμα. Πείσμα για να διεκδικήσω ένα καλύτερο Δήμο. Για όλους. Όποιος κι αν είναι. Όποιον κι αν ψήφισαν. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή. Και από 1η Σεπτέμβρη θα είναι ορθάνοιχτη. Σε όλους!
Όλη μου η καμπάνια πριν τις εκλογές στηρίχθηκε σε μια αλήθεια:
«Ώρα για πράξεις. Ώρα να πράξεις!» Πραγματικά υπήρξα ένας αντιδήμαρχος που έκανα πράξη όσα μπορούσα. Μέσα σε 2 χρόνια ξεπέρασα τα 1200 αιτήματα. Και τώρα θα συνεχίσω ακόμα περισσότερο!

Ομολογουμένως έγινε σημαντικό έργο επί της δικής σου θητείας ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας στον Α’ Τομέα. Το έργο όμως έγινε με “εργαλεία” που σου παραχώρησε η Δημοτική Αρχή Σωφρόνη και αποχώρησες από την παράταξη του Δημάρχου λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Γιατί?

Σε ό,τι αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης, “τα εργαλεία” που μου δόθηκαν δεν ήταν περισσότερα απ’ αυτά που είχαν στη διάθεσή τους και οι άλλοι Αντιδήμαρχοι που θήτευσαν στο δικό μου πόστο. Κι όχι μόνο πέτυχα σε αυτό το έργο, αλλά και αναγνωρίστηκε η δουλειά που έκανα από όλους. Αυτό αποδείχθηκε και στις εκλογές.

Σε ότι αφορά την αποχώρησή μου, ήταν για λόγους αρχής. Διαφώνησα σε σημαντικά θέματα που αφορούσαν το δικό μου τομέα. Γι αυτό δεν υπολόγισα τον τιμητικό ρόλο του αντιδημάρχου και παραιτήθηκα. Παρότι μπορεί να είχα προσωπικό κόστος, οι αρχές μου δεν μου επέτρεψαν να παραμείνω. Τελικά η ψήφος του πολίτη που ήταν σαφής και αδιαπραγμάτευτη, με δικαίωσε. Έβαλε τέλος με τον πιο ηχηρό τρόπο στην προηγούμενη δημαρχία. Μια δημαρχία που μας πλήγωσε όλους με την αδιαφάνειά της και τις αποφάσεις της πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή σε αυτήν την τοξική δημόσια διοίκηση. Πόρτα ανοιχτή σε όλους. Κυρίως ανοιχτή στη λογική και στη συνεννόηση!

Πόρτα ανοιχτή σε όλους δηλαδή? Πολλοί συνηθίζουν να το λένε και μένουν στα λόγια.

Εξηγούμαι γιατί δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Μου αρέσουν οι καθαρές εξηγήσεις. Οι καθαροί λογαριασμοί. Για μένα, μεγάλες αξίες είναι ο ειλικρινής διάλογος. Η έντιμη διαφωνία. Η αξιόπιστη συνεννόηση. Τους ακούω με προσοχή όλους. Χωρίς διάκριση. Και λέω μπορώ, όταν μπορώ. Και το κάνω. Χωρίς δεύτερη λέξη. Αντίθετα λέω δεν μπορώ, όταν δεν μπορώ. Ντόμπρα. Τελεία και παύλα.
Χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει σεβασμός, δεν υπάρχει συναίνεση, δεν υπάρχει συνεργασία, δεν υπάρχει συμβιβασμός, δεν υπάρχει διάλογος. Δεν υπάρχει συνύπαρξη. Αυτές είναι οι αρχές μου. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πολιτική μου ταυτότητα. Οπότε η πόρτα θα ανοίξει σε όλους και αυτό θα το κάνω πράξη.

 

“Θα το κάνεις πράξη” , αυτό μου θύμισε το προεκλογικό σου σλόγκαν «Ώρα για πράξεις. Ώρα να πράξεις!». Ποιό είναι το σχέδιο και πως θα υλοποιηθεί μέσα από το πρόγραμμα Φιλίππου?

Την εκλογική μου μάχη την έδωσα δίπλα στον Πέτρο Φιλίππου. Δίπλα σε έναν εκπληκτικό άνθρωπο, με βαθιές γνώσεις, πείρα και μία Ιστορική διαδρομή στο τόπο μας. Η συνεργασία μας συμφωνήθηκε πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Που στοχεύει να απογειώσει Δήμο και Δημότες. Όσο το δυνατόν ταχύτερα!

Ωραία, ποιές είναι οι σημαντικότερες ¨πράξεις” και ποιά είναι σε πρώτη προτεραιότητα?

Ξέρω τα προβλήματα του Δήμου. Εδώ ζω. Η αλήθεια είναι πως είναι πολλά. Από την ασφάλεια μέχρι τους γερασμένους σωλήνες ύδρευσης και από την καθαριότητα και το δωρεάν Wi-Fi, είναι αδύνατον να λυθούν όλα την επόμενη μέρα. Όλα αυτά θα διορθωθούν, όμως η πρώτη «πράξη» θα είναι η ασφαλτόστρωση. Στην κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι μας, κινδυνεύουν ζωές. Είναι απαράδεκτη κατάσταση και πρέπει να φτιαχτεί από αύριο κιόλας! Γι αυτό θα διεκδικήσουμε άμεσα τη μελέτη για τις ασφαλτοστρώσεις, που είναι ήδη σε εκκρεμότητα. Δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε όλοι μέχρι τον Σεπτέμβρη. Σα να έμεινε ο Δήμος μετεξεταστέος…

Τι εννοείς; Αφού η αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο θα γίνει 1η Σεπτέμβρη, όπως σε όλους τους Δήμους. Γιατί αυτός ο υπαινιγμός?

Κανένας υπαινιγμός! Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την «νομοτυπία» και το «politically correct». Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει «πολιτική ορθότητα» από τη στιγμή που ο Δήμος μένει -ουσιαστικά- ακυβέρνητος για 3 μήνες.
Και για ποιο λόγο; Είναι λάθος ο νόμος. Το πιστεύω ακράδαντα. Έπρεπε να αναλαμβάνει αμέσως την επομένη των εκλογών η νέα Δημοτική αρχή. Τώρα δημιουργείται χωρίς λόγο, ένα 3μηνο κενό εξουσίας, αποφάσεων και λύσεων. Και ειδικά για τον δικό μας, που είναι ένας Δήμος με τόσα προβλήματα που απαιτεί άμεσες δράσεις.

Βασίλη σ ευχαριστώ, εύχομαι καλή δύναμη στη θητεία σου και θα τα λέμε διεξοδικότερα αφού πρώτα αναλάβεις και ξέρουμε όλοι το συγκεκριμένο τομέα δράσης που θα σου ανατεθεί.

Και γω ευχαριστώ για την πρόσκληση και σίγουρα θα έχουμε πολλά να λέμε μετά την 1η του Σεπτέμβρη. Καλό καλοκαίρι.

Categories