Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Εκτός φυλακών ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Δικηγόρος Κορκονέα: Ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό
Δικαιωμένος δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης

Εκτός φυλακών βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρώην ειδικός φρουρός που σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβριο του 2008, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού, όπου τον περίμεναν οι γονείς του.

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δρόμος για την αποφυλάκισή του άνοιξε χθες, Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και δεδομένου πως έχει ήδη παραμείνει στη φυλακή από τη στιγμή του φόνου το 2008, είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Δικηγόρος Κορκονέα: Ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο δικηγόρος του δολοφόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Βαγγέλης Ανδρούλας, αναφέρθηκε στο ελαφρυντικό που αναγνώρισε στον πελάτη του το δικαστήριο: «Το ελαφρυντικό αυτό είναι ανεξάρτητο με τη βαρύτητα της πράξης, ακόμη για το πιο ειδεχθές αδίκημα, ένας άνθρωπος μπορεί να λάβει το συγκεκριμένο ελαφρυντικό». «Δεν συνομιλώ μαζί του, έχω οριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο, τελευταία φορά μίλησα μαζί του χθες. Με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει», πρόσθεσε ο κ. Ανδρούλας.

Δικαιωμένος δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης

Μιλώντας στο Open TV, ο Βασίλης Σαραλιώτης – ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Κορκονέα το βράδυ της δολοφονίας και κρίθηκε αθώος – ανέφερε ότι αισθάνεται δικαιωμένος. «Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι δικαιωμένος. Πάντα πίστευα στη Δικαιοσύνη. Πιστεύω ότι έπραξε αυτό που έκρινε σωστό», δήλωσε.

altsantiri.gr

Categories