Νέες καταγγελίες κατά του δολοφόνου της αμερικανίδας βιολόγου – «Μου φορτώνουν ευθύνες», λέει η γυναίκα του

Νέες καταγγελίες κατά του 27χρονου, Γιάννη Παρασκάκη, δολοφόνου της αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton (Σούζαν Ίτον), για επιθέσεις εναντίον γυναικών βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο νέος κύκλος ερευνών στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων άνοιξε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, της φωτογραφίας του δράστη και κυρίως του λευκού Ι.Χ. αυτοκινήτου του, με το οποίο είχε επιτεθεί στην Αμερικανίδα.

Μέχρι τότε εκτός από τη δολοφονία της Αμερικανίδας, ο δράστης έχει παραδεχτεί στον ανακριτή πως «έχω πειράξει κι άλλες κοπέλες, όποια μου άρεσε τη χτυπούσα με το αυτοκίνητο», με τις αρχές να έχουν στοιχεία από μαρτυρίες και καταγγελίες τουλάχιστον για τρεις παρόμοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News, στον σχετικό φάκελο που έχει ανοίξει στην Ασφάλεια Χανίων προστέθηκαν ακόμα τέσσερις επιθέσεις εναντίων γυναικών, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό σε επτά, χωρίς να υπολογίζεται η δολοφονία της Eaton.

Οι μαρτυρίες των τεσσάρων αυτών γυναικών στηρίχθηκαν κυρίως στην αναγνώριση του λευκού αυτοκινήτου, που χρησιμοποίησε ο δράστης κατά τις παρενοχλήσεις.

Μιλώντας τηλεφωνικά στους αστυνομικούς, οι τέσσερις γυναίκες περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να τις χτυπήσει με το ΙΧ και τον τρόπο με τον οποίο εκείνες τον απέφυγαν τελευταία στιγμή.

Ο 27χρονος, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση μετά από εντολή του ανακριτή.

«Θέλουν να μου φορτώσουν ευθύνες», λέει η σύζυγος του 27χρονου

Όσο ο 27χρονος είναι προφυλακισμένος στην Τρίπολη, ο άνθρωπος με τον οποίο είναι πιο κοντά και μιλάει καθημερινά στο τηλέφωνο μαζί του, είναι ο ιερέας πατέρας του.

Παράλληλα, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του παρακολουθούνται από κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο, ενώ όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον της οικογένειας, υπάρχει η σκέψη σύζυγος και παιδιά να μετακομίσουν προσωρινά.

«Κάποιοι από το χωριό θέλουν να μου φορτώσουν ευθύνες, λες και ήξερα τι σκεφτόταν και τι έκανε. Εκείνοι που τον ήξεραν τόσα χρόνια και τον ζούσαν καθημερινά γιατί δε μιλούσαν;», ήταν το παράπονο της γυναίκας, σε συγγενικά της πρόσωπα.

altsantiri.gr

Categories