Νεοεμφανιζόμενοι αιρετοί. Νίκος Ζουγανέλης – Σύμβουλος Κοινότητας Καλυβίων. Συνέντευξη στο paraktios.gr

Γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στο Λαγονήσι μαζί με τη μητέρα του και τα 5 αδέρφια του. Αφού τελείωσε το σχολείο λαμβάνοντας το πρωτείο καλύτερου βαθμού (19) , σπούδασε Χρηματοοικονομικά και Λογιστική στο ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα. Από το 2009 εργάζεται ως Τραπεζικός Υπαλλήλος στην Εθνική Τράπεζα σε διάφορα καταστήματα μεταξύ των οποίων και το κατάστημα των Καλυβίων. Παράλληλα έχει εργαστεί σε διάφορες τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και πωλήσεων της περιοχής για την υποβοήθηση του εισοδήματος του και την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του. Πρόσφατα συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος σύμβουλος στην κοινότητα Καλυβίων με το συνδυασμό «Σαρωνικός Αύριο» και κατάφερε με την πρώτη του προσπάθεια να αποσπάσει 354 σταυρούς προτίμησης φέρνοντας τον στη δεύτερη εκλόγιμη θέση ανάμεσα στους συνυποψήφιους του συνδυασμού του ξεπερνώντας κατά πολύ παλαιότερα και πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα.

Γειά σου Νίκο και συγχαρητήρια για την εκλογή σου. τα λέμε πάλι αλλά αυτή τη φορά δεν είσαι υποψήφιος αλλά  εκλεγμένος.

Μέμο σ’ ευχαριστώ που με φιλοξενείς για άλλη μια φορά στο μέσο σου και να σε συγχαρώ διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερος κόσμος παρακολουθεί τις πολιτικές εξελίξεις στο δήμο μας, κάτι πολύ θετικό και ευχάριστο, και εσύ συμβάλλεις στην αμεσότερη πληροφόρηση τους για τις εξελίξεις μέσω του paraktios.gr

Νίκο ξεκινώ με την τελευταίες σου φράσεις από την προεκλογική συνέντευξη που κάναμε μαζί στις 9 Μαΐου : « Με σεβασμό προς τους μεγαλύτερους ακολουθώντας το παράδειγμα τους και αποφεύγοντας το άσχημο -γιατι και αυτό υπάρχει -εμείς εδώ δεν είμαστε απλά για να γεμίσουμε τα ψηφοδέλτια αλλά να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να εργαστούμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του δήμου». Οι συνδημότες σου λοιπόν προφανώς  το εκτίμησαν και σε έστειλαν στο συμβούλιο της κοινότητας Καλυβίων. Τι έχεις να πεις?

Θα ήθελα θερμότατα να ευχαριστήσω και δημοσίως όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μου, εκτίμησε τα λόγια μου και στήριξε την προσπάθεια μου. Επιπλέον όλο αυτό το διάστημα δημιουργήσαμε μαζί μια ειλικρινή και γεμάτη κατανόηση σχέση την οποία θα ήθελα να συνεχίσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της θητείας και να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι δε θα αναιρεθεί η εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο μου. Ο πραγματικός αγώνας τώρα ξεκινάει.

Από το πρώτο σου πετυχημενο προεκλογικό ταξίδι τι θετικό αποκόμισες αλλά και τι ήταν αυτό που σου προξένησε την πιο άσχημη εντύπωση

Ως λάτρης των ταξιδιών έτσι ακριβώς θα το χαρακτήριζα, ένα ταξίδι (γέλια). Λοιπόν αυτό που μου δημιούργησε αρνητικά συναισθήματα ήταν ότι ορισμένοι υποψήφιοι με σκοπό να αναδειχθούν προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη δική μου εικόνα και της οικογένειας μου. Το ευχάριστο όμως μέσα από όλο αυτό είναι ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε μέσα από την πορεία μου ποιος πραγματικά είμαι εγώ και η οικογένεια μου και το έδειξε εμπράκτως με το αποτέλεσμα.

Στην κοινότητα Καλυβίων που είσαι πλέον σύμβουλος θα κάθεσαι στα καθίσματα της Μείζονος μειοψηφίας καθώς ο συνδυασμός σου δεν θα έχει τον πρώτο ρόλο στις αποφάσεις. Πως σκέφτεσαι να συμβάλλεις προκειμένου να υλοποιηθούν όσα μου έιχες πει στην προεκλογική σου συνέντευξη ότι θα πρέπει να γίνουν στην κοινότητα Καλυβίων

Θεωρώ πως αν κάποια εισήγηση μου η οποία θα είναι εμπεριστατωμένη και προς το συμφέρον και το καλό όλων των δημοτών, δύσκολα η πλειοψηφία θα την αρνηθεί.

Ποιο είναι το πρώτο ζήτημα που θα πιέσεις να λυθεί στην Κοινότητα Καλυβίων

Σε αυτό που θα εστιάσω αρχικά είναι η διασφάλιση της ίσης αντιμετώπισης, από τη δημοτική αρχή, όλων των περιοχών της κοινότητας των Καλυβίων. Εκτός των άλλων πρωταρχικών ζητημάτων της καθημερινότητας, θα πρέπει επιτέλους να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα της συγκοινωνίας στην περιοχή μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας σου ενδεχομένως να σου δοθεί «παραταξιακή γραμμή» για να καταψηφίσεις ένα θέμα για το οποίος όμως εσύ συμφωνείς. Τι θα κάνεις?

Δε θα ήμουν μέλος μιας παράταξης εάν γνώριζα ότι δεν θα έχω άποψη και απλά θα ακολουθώ εντολές και υποδείξεις. Κάθε θέμα που θα είναι με γνώμονα την εξέλιξη και το αύριο της κοινότητας μας θα έχει την αμέριστη υποστήριξη μου.

Όπως θα γνωρίζεις η διάταξη του «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ που έδινε την δυνατότητα στα Συμβούλια των Κοινοτήτων να αποφασίζουν για την κατανομή των πόρων τους,καταργήθηκε και τέτοιου είδους αποφάσεις θα έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Ποια είναι η αποψή σου?

Παρόλο που η πλειοψηφία των κινήσεων της νέας κυβέρνησης δείχνουν ότι είναι σε σωστό δρόμο, οι αλλαγές στον Κλεισθένη είναι κατά την άποψη μου λανθασμένες. Μέσω του Κλεισθένη δόθηκε κίνητρο σε πολλούς νέους και ηλικιακά και πολιτικά να ασχοληθούν με την αυτοδιοίκηση σε επίπεδο κοινότητας λόγω του αποφασιστικού του χαρακτήρα. Δεν είναι σωστό να συμμετείχαμε όλοι εμείς με διαφορετικό σύστημα πριν τις εκλογές και μετά από αυτές ο νόμος να αλλάζει. Ίσως με τη συγκεκριμένη νομοθεσία ο κόσμος και εγώ προσωπικά να είχαμε πάρει διαφορετικές αποφάσεις.

Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όλους τους συναδέλφους σου (πλειοψηφίας και μειοψηφιών) με την ευκαιρία της εκλογής τους?

θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του συμβουλίου Καλυβίων – Λαγονησίου να έχουμε μια δημιουργική και καλή θητεία. Παράλληλα θα ήθελα οι σχέσεις σεβασμού που έχουμε αναπτύξει να συνεχιστούν για τον κοινό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από την βελτίωση και την πρόοδο της κοινότητας μας και των μελών της.

Ημερομηνία συνέντευξης 25/8/19 – Α.Ξ

Categories