Συγκέντρωση στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής -Αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής (βίντεο)

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έκαναν σήμερα, Σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν εντός της αίθουσας διεξαγωγής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό» και έχοντας αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων ανέγραφαν: «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».
Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν με πούλμαν που δρομολόγησαν οι διοργανωτές, από διάφορες περιοχές και ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επιστρατευθεί για την κινητοποίηση.
Η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής καταψήφισε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κατεπείγον της συζήτησης για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η απόφαση αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους και ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση.

aftodioikisi.gr (από 902.gr)

Categories