Δ.Τ-Εγκαίνια του 2ου Σπιτιού των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού στην Ανάβυσσο

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων του Δήμου και πολυάριθμων πολιτών, εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 30 Αυγούστου το δεύτερο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και 25ης Μαρτίου στην Ανάβυσσο.

Πρόκειται για κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Σαρωνικού, το οποίο αποπερατώθηκε και επιπλώθηκε με χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Στο εξής θα στεγάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την Περιφέρεια Αττικής.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, κατά το χαιρετισμό του τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, στην εκπνοή της θητείας μας κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας: εγκαινιάζουμε το δεύτερο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού.

Η δράση αυτή αποτελεί το επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, για τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στο Δήμο μας. Υπηρεσιών που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση είχε ήδη οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας σε δύσκολη θέση.

Από την έναρξη της θητείας μας το 2014, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λάβαμε την απόφαση για δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. Συνεχίσαμε με επιμονή, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση και θέτοντας σε λειτουργία το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Γραφείο Προώθησης Απασχόλησης και Ένταξης στην Αγορά Εργασίας, παράλληλα με τη συνέχιση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Σήμερα ολοκληρώνουμε τη θητεία μας, έχοντας παραδώσει στους συμπολίτες μας δύο κτίρια Κοινωνικών Υπηρεσιών, στα οποία οι συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά, γρήγορα και με αξιοπρέπεια.

Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας, αλλά και τους ανθρώπους του Δήμου – αιρετούς και στελέχη – που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αφοσίωση και πίστη.

Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση του Δήμου θα φροντίσει για τη διατήρηση και την αποτελεσματική λειτουργία όλων αυτών των δομών, χτίζοντας πάνω στις βάσεις που με κόπο δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο κ. Σωφρόνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μαρτίνο την οποία παρέλαβε ο εκπρόσωπος της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕΣ, κ. Βασιλόπουλος για την πολύτιμη στήριξή τους στη δημιουργία των Σπιτιών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού.

Το πρώτο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2018 στα Καλύβια, οδό 28ης Οκτωβρίου 24.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σαρωνικού

Categories