Εγκαινιάστηκε το 2ο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, στην Ανάβυσσο. video-φωτο

Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γ. Σωφρόνη και συνεργατών του, εκπροσώπων των παρατάξεων “Σαρωνικός Συνεργασία” και “Σαρωνικός Νέα Πνοή” , φορέων και αρκετών πολιτών, εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή  30 Αυγούστου 19,  το δεύτερο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και 25ης Μαρτίου στην Ανάβυσσο.

Πρόκειται για κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Σαρωνικού, το οποίο αποπερατώθηκε και επιπλώθηκε με χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου και της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Στο εξής θα στεγάζει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως υπογράμμισε ο απερχόμενος Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, κατά το χαιρετισμό του,

γίνεται πράξη μία δέσμευση εγκαινιάζοντας  το δεύτερο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, για την εξυπηρέτηση των πολιτών της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σαρωνικού. Η δράση αυτή αποτελεί το επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, για τη δημιουργία ενός βασικού δικτύου κοινωνικών δομών και υπηρεσιών στο Δήμο μας. Υπηρεσιών που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση είχε ήδη οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας σε δύσκολη θέση”, ενώ στο τέλος του χαιρετισμού τόνισε:

“Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας, αλλά και τους ανθρώπους του Δήμου – αιρετούς και στελέχη – που εργάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια με αφοσίωση και πίστη. Ελπίζω ότι η νέα διοίκηση του Δήμου θα φροντίσει για τη διατήρηση και την αποτελεσματική λειτουργία όλων αυτών των δομών, χτίζοντας πάνω στις βάσεις που με κόπο δημιουργήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.»

Δείτε αναλυτικά το ΔΤ του Γ.Σωφρόνη ΕΔΩ

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, ο Γ. Σωφρόνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μαρτίνο την οποία παρέλαβε ο εκπρόσωπος της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕΣ, κ. Βασιλόπουλος για την πολύτιμη στήριξή τους στη δημιουργία των Σπιτιών των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σαρωνικού.

Το πρώτο Σπίτι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2018 στα Καλύβια, οδό 28ης Οκτωβρίου 24.

Προηγουμένως και μετά την λήξη του Αγιασμού, το κοινό καλωσόρισε η Πρόεδρος της Κοινότητας Αναβύσσου Όλγα Κετέογλου η οποία στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Σάββα Γκέραλη που αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας του Σπιτιού των Κοινωνικών Υπηρεσιών δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα ύπαρξης Γιατρού σε αυτό τον χώρο, κάτι που είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Θετικότατη έντύπωση προκάλεσαν τόσο οι Δηλώσεις του Χρήστου Τσιγαρίδα όπως και του εκπροσώπου της παράταξης του νέου Δημάρχου Π.Φιλίππου, Χρήστου Γκίνη ο οποίος μίλησε στο τέλος, και επικρότησαν την δημιουργία της Δομής δίνοντας συγχαρητήρια στην απερχόμενη Διοίκηση Σωφρόνη.

Χ.Τσιγαρίδας: ” Δεν είναι στο DNA μας και δεν  μηδενίζουμε ό,τι καλό γίνεται για τον τόπο. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην απερχόμενη δημοτική αρχή και βέβαια ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Μαρτίνο που χωρίς την δική του οικονομική βοήθεια δεν θα ήταν δυνατόν να γίνουν όλα αυτά”….. “είμαι χαρούμενος γιατί στην περιοχή μας γίνεται ένα έργο που  θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους ιδιαίτερα το καλοκαίρι και θα πρέπει να σταθώ σε αυτό που είπα και προεκλογικά και το οποίο το έχουμε συζητήσει, πως  υπάρχει δυνατότητα στην περιοχή  να γίνει ΚΕΠ υγείας , κάτι που θα απαιτήσουμε από την καινούργια δημοτική αρχή γιατί είναι απαραίτητο όπως και η ύπαρξη γιατρού που και αυτό είναι εφικτό όπως με έχει διαβεβαιώσει ο Διευθυντής του ΚΥ Καλυβίων.”

Χρ. Γκίνης: (εκπροσωπώντας την παράταξη Φιλίππου): 

“Θέλω να συγχαρώ τον δήμαρχο Γ.Σωφρόνη και την προηγούμενη διοίκηση για το σημαντικό αυτό εργο καθώς και τον μεγάλο ευεργέτη  Αθανάσιο Μαρτίνο που έχει αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση  σε ανθρώπους που έχουν κάποια χρήματα και μπορούν να τα διαθέσουν.  όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι,  Χαλεπώτερον το φυλάττειν του κτήσασθαι που σημαίνει ότι για να διαφυλάξεις αυτά που έχεις,  είναι δυσκολότερο από το να τα αποκτήσεις. Σε διαβεβαιώνω εκ μέρους του Π.Φίλιππου και της νέας  Δημοτικής Αρχής  ότι θα διαφυλάξουμε τα Καλώς κείμενα και θα τα προσέξουμε σαν κόρη οφθαλμού και σε συγχαίρω (απευθυνόμενος στον Σωφρόνη)για αυτά που κάνατε.

Δείτε το video του paraktios.gr

Δείτε φωτο ΕΔΩ 

Categories