Θεσσαλονίκη: Υπεγράφη πρακτικό σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων από τον δήμαρχο Κ.Ζέρβα και τρεις επικεφαλής συνδυασμών

Πρακτικό σύμπραξης δημοτικών παρατάξεων υπεγράφη σήμερα, μετά την εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών για την απρόσκοπτη λειτουργία των δήμων, ανάμεσα στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους επικεφαλής τριών συνδυασμών, Πέτρο Λεκάκη, Εφραίμ Κυριζίδη και Χάρη Αηδονόπουλο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου από την παράταξη του κ.Ζέρβα, η σύμπραξη έγινε διότι “το εκλογικό σύστημα με το οποίο διενεργήθηκαν οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ο αριθμός των συμβούλων της διοικούσας παράταξης, εγκυμονούν κινδύνους ακυβερνησίας του δήμου Θεσσαλονίκης. Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ισχυρή διοίκηση για να προχωρήσει στις αναγκαίες παρεμβάσεις και να καταστεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, φιλόξενη πόλη. Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου πορευτήκαμε με γνώμονα τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, πέρα από κομματικούς φραγμούς και χρίσματα”.

Το πρακτικό υπέγραψαν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης “Ναι στη Θεσσαλονίκη” και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων “Θεσσαλονίκη Πρώτη”, Πέτρος Λεκάκης, “Θεσσαλονίκη Θετικά”, Εφραίμ Κυριζίδης και “Συνέργεια – Πρώτα η Πόλη μας”, Χάρης Αηδονόπουλος.

Α.Καρ.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories