ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV)- ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Στο πλευρό της τοπικής αυτοδιοίκησης η Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ολοκληρώθηκαν μία μετά την άλλη οι ορκωμοσίες των νέων δημάρχων, περιφερειαρχών καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων που αναδείχθηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Σύμφωνα με το νέο νομοθετικό καθεστώς, η θητεία των νέων Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2023. Κατά την πρώτη συνεδρίαση των νέων δημοτικών συμβουλίων, το σώμα θα εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα του και εν συνεχεία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Παρόμοια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και στις Περιφέρειες.

Το πρόγραμμα «Κλεισθένης» έφερε αρκετές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση με τη θέσπιση τις απλής αναλογικής να φέρνει νέες προκλήσεις. Η ανάγκη για συγκλίσεις και έμπρακτη συνεργασία που έτσι κι αλλιώς είναι αναγκαίες, τώρα να είναι επιβεβλημένες. Εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης όπου σύμφωνα με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης θα δημιουργήσει δικλείδες κυβερνησιμότητας σε δήμους και περιφέρειες, οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ήδη «σηκώνουν τα μανίκια» στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Τα καθημερινά προβλήματα της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενέργειας, της πολιτικής προστασίας αλλά και του εκσυγχρονισμού των ελληνικών πόλεων ως πόλων ανάπτυξης είναι στο προσκήνιο στις δηλώσεις των νέων διοικήσεων.

Η ελληνογερμανική συνέλευση στέκεται πολύτιμος αρωγός την τελευταία δεκαετία στο έργο των ελληνικών αυτοδιοικητικών αρχών προσφέροντας χρήσιμη τεχνογνωσία και λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της αυτοδιοίκησης μέσω των έμπρακτων συνεργασιών που αναπτύσσει ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς. Η ελληνογερμανική συνέλευση χαιρετίζει τους νέους δημάρχους και περιφερειάρχες ευχόμενη μία καλή και παραγωγική θητεία, δηλώνοντας παρούσα και διαθέσιμη να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο τους.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV),

Ριζούντος 63, 55131 Καλαμαριά / Θεσσαλονίκη,

Επικοινωνία: Χρήστος Λαζαρίδης / τηλ.: +30 2310 692 115 / τηλ/τυπο: +30 2310 692 199

Ηλ. ταχυδρομείο: info@grde.eu / Ιστοσελίδα: www.grde.eu

φωτο αρχειου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories