Ο Αντώνης Γκίνης, ο νέος υπεύθυνος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΕΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ – ΑΝΤΩΝΗ ΓΚΙΝΗ – ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ fbook

Αγαπητοί συνδημότες,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω επίσημα, την τοποθέτησή μου ως υπεύθυνου στον Τομέα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού. Επίσης, θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο νέο Δήμαρχο, Πέτρο Φιλίππου για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, δίνοντάς μου μία θέση ύψιστης ευθύνης. Στο έργο αυτό φυσικά, συμπαραστάτες και συναρμόδιοι είναι ο Χαράλαμπος Γαλάνης (Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας) και ο Κωνσταντίνος Γκίκας (Δημοτικός Σύμβουλος, Αναπληρωτής Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας).

Η ενασχόλησή μου με την ανιδιοτελή προσφορά για το κοινό καλό ξεκινά το 2007 με τη συμμετοχή μου στην Πολιτική Προστασία της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά. Έπειτα, με την ίδρυση του Συλλόγου «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΑ» εξελέγην υπεύθυνος Διαχείρισης και Εξοπλισμών Οχημάτων και εν συνεχεία το 2014 Αντιπρόεδρος με Πρόεδρο του συλλόγου το Δημήτρη Σόφο. Παράλληλα, το Νοέμβριο του ίδιου έτους εντάχθηκα στο Πυροσβεστικό Σώμα με την ιδιότητα του Εθελοντή Πυστοσβέστη, αρχικά στην Π.Υ. Μαρκοπούλου και μετέπειτα στην Π.Υ. Λαυρίου.
Από την ενεργό συμμετοχή μου στις παραπάνω δραστηριότητες, απέκτησα Πιστοποιητικό Εθελοντή Πυροσβέστη, Πιστοποιητικό Εκπ/σης Α’ βοηθειών από των Ερυθρό Σταυρό, Πιστοποιητικό Εκπ/σης Δασοπυρόσβεσης – Δασοπροστασίας και περαιτέρω γνώσεις από μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Πρόληψης, Αντιμετώπισης και Αποκατάστασης.

Η πολιτική προστασία αποβλέπει στην προστασία των πολιτών, των ομάδων ή κοινοτήτων από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές ταχείας ή βραδείας εξέλιξης. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών αποτελεί μια από τις βασικότερες προτεραιότητες κάθε δήμου στο πλαίσιο της κοινωνικής του αποστολής, αλλά και υποχρέωσή του ως δύναμη πολιτικής προστασίας (Ν. 3013/2002, Άρθρο 3).

Η Πολιτική Προστασία είναι ένας από τους σημαντικότερους φορείς της σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας μας, ο οποίος τονίζει τη σημασία της αυτο-δυναμίας των πολιτών και των κοινοτήτων σε ζητήματα πρόληψης. Δεδομένου ότι η Πολιτική Προστασία είναι πάντοτε έτοιμη για την προστασία του πολίτη και σχεδιάζει προγράμματα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του, είναι βέβαιο πως με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αποτρέψουν εκατομμύρια κινδύνους, τραυματισμούς και υλικές ή σωματικές βλάβες, καθώς η ακεραιότητα του πληθυσμού μίας χώρας είναι πολύτιμη.

Η Ομάδα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού διαθέτει στόλο 6 πλήρως εξοπλισμένων πυροσβεστικών οχημάτων, μία υδροφόρα και μηχανήματα έργου καθώς και δεκαπέντε πλήρως εκπαιδευμένων υπαλλήλων του Δήμου και εθελοντές.
Ευελπιστώ στην συνεργασία των γειτονικών Δήμων σε κλίμα ενότητας, ομαδικότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς.
Καθήκον μας, η προστασία των πολιτών!

Με εκτίμηση,

Αντώνιος Ι. Γκίνης
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944542155

H ΣΕΛΙΔA  ΣΤΟ FB

 

Categories