Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Λαγονήσι

Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 στο Λαγονήσι, απειλώντας σπίτια με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να ζητήσει την απομάκρυνση κατοίκων απ’ τις εστίες τους.

Λίγο πριν τις 4 τα εναέρια μέσα είχαν αποσυρθεί αλλά στην περιοχή παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις λόγω των ισχυρών ανέμων και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοδομικούς χώρους στο Λαγονήσι και σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ προκάλεσε μικρές ζημιές εξωτερικά σε κάποια σπίτια.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στο έργο της κατάσβεσης κλήθηκαν να συμμετάσχουν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα και ομάδα από το μηχανοκίνητο τμήμα της πυροσβεστικής, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν νωρίτερα τρία ελικόπτερα που συντόνιζε ένα τέταρτο.

Στο μεταξύ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της λεωφόρου Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μέλα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς καλεί για σήμερα, Παρασκευή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

· Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

· Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία)

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φωκίδα, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Σκύρος)

· Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη, Θάσος)

· Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική)

· Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

· Περιφέρεια Κρήτης

Αντίστοιχα, για αύριο, Σάββατο 14/09/2019, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων),Στ. Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν.Μακεδονίας & Θράκης, Β. & Ν. Αιγαίου, Κρήτης & Πελοποννήσου.

https://twitter.com/GSCP_GR/status/1172455482885361665?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172455482885361665&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.efsyn.gr%2Fellada%2Fkoinonia%2F210611_kalyteri-i-eikona-tis-pyrkagias-sto-lagonisi

efsyn.gr

Categories