Κλοπή στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Πώς εντόπισαν τους υπόπτους – Τι σχεδίαζαν να κάνουν τα όπλα

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους δράστες της κλοπής στρατιωτικού υλικού από το στρατόπεδο της Λέρου, με τις αρχές να βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ήδη από τις αρχές εξετάζονται τρεις ύποπτοι, ένας αποθηκάριος που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί. Μάλιστα ο ένας από αυτούς φέρεται να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι αρχές έφτασαν στα ίχνη των τριών υπόπτων μετά από μαρτυρία στελέχους του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρέτησε στη Λέρο.

Το στέλεχος είπε στις αρχές ότι οι τρεις ύποπτοι αν και δεν είχαν δικαίωμα εισόδου, είχαν ζητήσει να μπουν στην αποθήκη με τα όπλα και τα πυρομαχικά με πρόσχημα να ελέγξουν το «αξιόμαχο» του οπλισμού.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η κλοπή διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια απογραφής που έγινε τη Δευτέρα ενόψει της αλλαγής του διαχειριστή της αποθήκης.

Οι προηγούμενες απογραφές είχαν γίνει την 31η Δεκεμβρίου 2018, η οποία ωστόσο θεωρήθηκε εικονική, και μία ακόμη, τον Σεπτέμβριο του 2018, πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Τότε, όπως αναφέρει η Καθημερινή, άλλαζε ο διαχειριστής της αποθήκης και εκτιμάται ότι έγινε πράγματι λεπτομερής καταγραφή των όπλων και πυρομαχικών, δίχως να διαπιστωθεί απώλεια στρατιωτικού υλικού.

Το στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε πως μερικά εικοσιτετράωρα μετά την απογραφή του περυσινού Σεπτεμβρίου, ο απελθών διαχειριστής και δύο άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών ζήτησαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας τα κλειδιά και τον μυστικό κωδικό της αποθήκης, για να ελέγξουν τον οπλισμό.

Η κίνησή τους αυτή θεωρήθηκε ένδειξη εμπλοκής στην κλοπή του οπλισμού και οι τρεις άνδρες μπήκαν στο μικροσκόπιο των Αρχών.

Τι σχεδίαζαν να κάνουν τα όπλα

Σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, και όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν οι αρχές, κίνητρό τους ήταν η πώληση των όπλων στη «μαύρη» αγορά.

Επίσης, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι, τα δύο πρώην στελέχη των ΟΥΚ να συνδέονται με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της νύχτας, με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής.

altsantiri.gr

Categories