Πυρκαγιά στο Λαγονήσι. Προειδοποιητικό μήνυμα από 112. Εντολή εκκένωσης

Στο σημείο βρίσκονται διάσπαρτες οικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι – Δήμαρχος Σαρωνικού: «Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή»

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε οικοπεδική έκταση με χαμηλή βλάστηση στις οδούς Σφενδόνης, Πάρου Δωδεκανήσων και Παπαφλέσσα. Στο σημείο βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Σαρωνικού και τέως αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης της περιοχής, και απεύθυνε έκκληση μέσω του ΣΚΑΪ οι κάτοικοι να φύγουν. Η φωτιά είπε, μαίνεται απέναντι από το ξενοδοχείο Grand Resort στο 40ο χιλιόμετρο.

«Ο άνεμος έχει παρά πολύ μεγάλη ένταση, είναι δυνατός, η φωτιά έχει κάψει και σε κατοικημένες περιοχές. Παρακαλώ βοηθήστε μας και πέστε να εκκενωθεί η περιοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στo Λαγονήσι. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 συντονιστικό.

Μάλιστα εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Πηγή:skai.gr

Categories