Μυτιλήνη: Δυσφορία του δημάρχου Μυτιλήνης για το ύψος της χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Ζητά παρέμβαση του πρωθυπουργού

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, με δήλωση του χαρακτηρίζει «άδικη» την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει τον δήμο μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» με 1 εκατομμύριο ευρώ «σε αντίθεση με τα διπλάσια ή και τριπλάσια ποσά με τα οποία χρηματοδοτήθηκαν οι άλλοι δήμοι που προέκυψαν από διάσπαση».

Ο κ. Κύτελης υποστηρίζει ότι παρά το ότι ενημέρωσε προσωπικά τον υφυπουργό Εσωτερικών, «το υπουργείο δεν έλαβε υπόψη τις πραγματικές και αυξημένες ανάγκες του νεοσύστατου δήμου Μυτιλήνης».

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης κάνει έκκληση «για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του προσφυγικού στον δήμο μας, ο οποίος επιβαρύνεται πολύ περισσότερο από κάθε άλλο δήμο στη χώρα μας, αφού στο ΚΥΤ Μόριας και στις άλλες δομές, οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες από το 2015, συχνά αγγίζουν και ξεπερνούν τον αριθμό των 10.000. Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της προσφυγικής χρήσης, η κεντρική κυβέρνηση οφείλει να χρηματοδοτεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση δίκαια και με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε δήμου». «Η άδικη αυτή απόφαση του υπουργείου σε βάρος του δήμου μας, θα αποτελέσει θρυαλλίδα για έντονες αντιδράσεις από την κοινωνία μας, αλλά και από εμάς τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ελπίζουμε ότι με την παρέμβαση του κυρίου πρωθυπουργού, θα αρθεί άμεσα η άνιση αντιμετώπισή και θα τροποποιηθεί η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου Μυτιλήνης».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ

Categories