Το τραγούδι της ημέρας

Το εικοσάλεπτο

Δώρα Σελλά
Το ελληνικό ποιοτικό hip hop είναι ένα από τα μουσικά είδη που γνωρίζει μεγάλη άνθηση στη χώρα μας στα χρόνια της κρίσης, καθώς οι ιδιαίτερα ταλαντούχοι εκπρόσωποί του καταπιάνονται με σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά θέματα και οι στίχοι των κομματιών τους είναι σαφώς δείγματα σύγχρονης νεοελληνικής ποίησης.

Ένας από τους καλύτερους -και από τους πλέον δημοφιλείς- ράπερ είναι ο Bloody Hawk, κατά κόσμον Νίκος Κίτσος. Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του, «1 Ευρώ», το οποίο είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα της χρονιάς, με στίχους-μαχαιριές, που πετάνε φωτιές, προκαλούν γνήσια συγκίνηση και είναι αδύνατον να μην αγγίξουν τον ακροατή τους.

Από αυτό επέλεξα ν’ ακούσουμε το τραγούδι για το οποίο μιλάνε οι πάντες -τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει 1.124.000 views στο YouTube. Και πώς μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού όσο το ακούς το στομάχι σου σφίγγεται σαν να δέχεσαι απανωτές γροθιές και δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα δάκρυά σου; Αφού οι στίχοι του έχουν τέτοια δυναμική σαν να είναι θεατρικός μονόλογος, σενάριο για ταινία μικρού μήκους και διήγημα μαζί;

efsyn.gr

Categories