Σύνθετη ονομασία χωρίς μητσοτακικό προσδιορισμό αποφάσισε για το μετρό της η Οικογένεια Μητσοτάκη

Κάτω από τη μετονομασία του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης» κρύβεται ένα άμπαλο και ξεκαρδιστικό παρασκήνιο

Μία σπουδαία θεατρική επιθεώρηση με επίκεντρο το Μετρό εξελίσσεται από την Παρασκευή στη χώρα μας αγαπητές φίλες και φίλοι. Προς γενική έκπληξη όμως, δεν είναι το Μετρό της Θεσσαλονίκης ο πρωταγωνιστής, αλλά αυτό της Αθήνας. Για να είμαστε μάλιστα 100% ακριβείς, τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας είναι οι στάσεις Μετρό «Ευαγγελισμός» και «Άγιος Δημήτριος – Αλέξανδρος Παναγούλης».

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή με μια ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, ο σταθμός «Ευαγγελισμός» θα άλλαζε όνομα σε «Παύλος Μπακογιάννης», προς τιμήν της μνήμης του Νεοδημοκράτη πολιτικού (συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, πατέρα του Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη και γαμπρού του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη) που δολοφονήθηκε το 1989 από την οργάνωση 17 Νοέμβρη, καθώς σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από το εν λόγω γεγονός.

Η κίνηση αυτή θα συμπληρωνόταν από την απαλοιφή του σκέλους «Άγιος Δημήτριος» από τον άλλο σταθμό που αναφέρθηκε, προκειμένου να φέρει αποκλειστικά και μόνο το όνομα του αντιδικτατορικού αγωνιστή Αλέξανδρου Παναγούλη, μία απόφαση που σύμφωνα με την Αττικό Μετρό είχε παρθεί σε προηγούμενο χρόνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η απόφαση, η κίνηση αυτή είχε ιστορικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα:

«Η ονομασία των σταθμών μπορεί επίσης να συμβάλει στο εκπαιδευτικό ταξίδι του επιβάτη στο χρόνο και την ιστορία.

Στην κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε .αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος…Διαβαστε περισσότερα ΕΔΩ

luben.tv

Categories