Αντιδρά η δήμαρχος Πεντέλης στη μεταφορά μεταναστών σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ»

«Όταν γίνεται με τέτοιο τρόπο -θα πω ύπουλα- δεν μπορούμε παρά να αμφιβάλλουμε» είπε η Δήμητρα Κεχαγιά

Αντίθετη στη στέγαση μεταναστών ηλικίας 16-20 ετών σε πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» είναι η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

«Παρότι έχουμε ζητήσει ενημέρωση από τον κ. Χρυσοχοΐδη, χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε όπως όλοι για την απόφασή του να παραχωρηθεί έκταση του νοσοκομείου. Δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, δεν υπήρχε καμία επικοινωνία ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική ηρεμία και η κοινωνική συνοχή. Εκεί, ξεσηκωθήκαμε και εμείς. Όταν γίνεται με τέτοιο τρόπο – θα πω ύπουλα- χωρίς να γίνει καμία ενημέρωση στη δημοτική αρχή, δεν μπορούμε παρά να αμφιβάλλουμε και για τη συνέχεια» είπε μιλώντας στον Realfm 97,8.

«Ο συγκεκριμένος χώρος» διευκρίνισε «αποτελεί ένα τμήμα ακριβώς στο κέντρο του αστικού ιστού, βρίσκεται σε απόσταση 150 -200 μέτρων από 4 σχολεία. Είναι μία επιβαρυμένη περιοχή και κυκλοφοριακά. Δεν έχω ακριβή αριθμό ατόμων, ούτε περί τίνος πρόκειται ούτε του συνολικού σχεδιασμού, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αρνητικοί. Δεν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία ότι είναι μέσα στον αστικό ιστό».

«Αντιλαμβανόμαστε το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει» είπε η κ. Κεχαγιά «θα ήμασταν χαρούμενοι αν μπορούσαμε να μπούμε σε μία επικοινωνία με την ηγεσία και να βοηθήσουμε να βρεθεί μία λύση. Αναλογικά μπορούμε να συνεισφέρουμε στην επίλυση του προβλήματος αλλά δεν μπορούμε να επωμιστούμε εμείς όλο το βάρος. Μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε και τελικά να καταλήξουμε και να βρούμε μία κοινή λύση

newsbeast.gr

Categories