Πήλιο: Tοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι ήρθαν στα χέρια

Επεισοδιακή ήταν την Παρασκευή η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Συκής στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Η αίθουσα της συνεδρίασης μετατράπηκε σε… ρινγκ, όταν τοπικοί σύμβουλοι και κάτοικοι του χωριού ήρθαν στα χέρια. Είκοσι άτομα έγιναν ανθρώπινο κουβάρι, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Το τοπικό συμβούλιο συνεδρίασε για να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους για τα λατομεία της περιοχής, προκειμένου στη συνέχεια να τεθούν στο δημοτικό συμβούλιο και από εκεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για να αρθεί η απαγόρευση εξόρυξης και να ανοίξει ο δρόμος προς τα λατομεία που παραμένουν κλειστά για περισσότερα από τρία χρόνια. Οι περιβαλλοντικοί όροι εγκρίθηκαν, ωστόσο στη διάρκεια της συνεδρίασης προσωπικές διαφορές μεταξύ μελών του τοπικού συμβουλίου φαίνεται να βγήκαν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Μέλη του τοπικού συμβουλίου, που ανήκουν στην αντιπολίτευση, διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη ενημέρωσης σε θέματα που απασχολούν την περιοχή.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, ενώ καταγγέλθηκε και η συμπεριφορά της προέδρου, που φαίνεται να αφαίρεσε τον λόγο από παριστάμενους. Ο καβγάς φούντωσε και πήραν μέρος και κάτοικοι μη μέλη του τοπικού συμβουλίου. Ακολούθησε συμπλοκή. Πιάστηκαν στα χέρια σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, ενώ κάποια στιγμή ένας από τους παριστάμενους πάνω στα νεύρα του τράβηξε μπουνιά στην πόρτα της αίθουσας και την έσπασε. Η κατάσταση άρχισε να εκτραχύνεται με επιπλέον άτομα να μπαίνουν στον καβγά και άλλους να προσπαθούν ανεπιτυχώς να τους χωρίσουν. Σύμφωνα με περιγραφές, 20 άτομα έγιναν ανθρώπινο κουβάρι. Αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Αστυνομία, η οποία επενέβη και αποτράπηκαν τα χειρότερα. Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι είναι η δεύτερη φορά που ανάβουν τα αίματα στο τοπικό συμβούλιο. Στην πρώτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, που έγινε παρουσία του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, ο ίδιος ήταν εκείνος που απέτρεψε τη σύρραξη. «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω προσωπικές αντιπαλότητες» η αντίδραση του δημάρχου Νοτίου Πηλίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι για τη δημοτική αρχή προτεραιότητα συνιστά το άνοιγμα των λατομείων, που αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο για τον Δήμο ζητώντας απ’ όλους να ρίξουν τους τόνους.

Προτεραιότητα το άνοιγμα των λατομείων σύμφωνα με τον κ. Μιτζικό, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι σε ανοιχτή γραμμή με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την άρση της απαγόρευσης στα λατομεία του Νεοχωρίου και της Συκής που παραμένουν κλειστά. Οπως ανέφερε, τα λατομεία του Νεοχωρίου βρίσκονται στο τελικό στάδιο των ελέγχων πριν την έκδοση της άρσης απαγόρευσης και την επιστροφή των λατόμων στην εργασία τους. Στην περίπτωση της Συκής ο δρόμος είναι μακρύς και εκτιμάται ότι μέσα στον Νοέμβριο ο φάκελος θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει κατατεθεί στο Υπουργείο προκειμένου να δρομολογηθεί το άνοιγμα της μπάρας. «Η γραμμή που υπάρχει είναι ξεκάθαρη, τα λατομεία πρέπει να ανοίξουν στο σύνολό τους προς όφελος όχι μόνο των λατόμων, αλλά και των χωριών, του Δήμου και του κράτους. Βεβαίως η λειτουργία τους θα γίνει σύμφωνα με τη νομοθεσία και θα δώσουμε έμφαση στην αποκατάσταση των λατομικών χώρων», σημείωσε ο κ. Μιτζικός. Πηγή: taxydromos.gr

aftodioikisi.gr

Categories